Resuscitarea dosarelor

Resuscitarea dosarelor

0 163

Se pare ca „resuscitarea” dosarelor, cu Adrian Nastase, fost premier si mare mahar in PSD, pe deasupra mai stilat si mai inteligent decat presedintele Basescu, nu are drept cauza linistirea monitorizarii Justitiei romane de catre UE, ci cu totul altele decat cele afisate la intrarea in circ.Si uite cum apare din nou „scrisorica pierduta” si regasita la timp de catre Agamitza, in lupta pentru dormitorul de la Cotroceni.
Daca anul acesta ar fi fost doar un an normal, cu ciufulelile crizei mondiale si cu hartoapele din tara, ar fi fost liniste si in cotetul DNA. Dar asa, cocosii mascati au gornit desteptarea cu o ora mai devreme, iar gainile s-au pus pe scurmat dupa viermi si rame, cu care Pescarul sa prinda crapul cel gras sau, poate, chiar pestisorul de aur.
Caci Pescarul vrea sa-si pastreze locul in barca aurie, chiar daca prezidentialele vor avea loc in plina iarna, cand se trage mai mult la copca. De aceea barca se doreste impodobita cu un pui de bompres sustinut nu de o nimfa, ci de un nastase, o noua figura de podoaba in tehnica de construire a anumitor barci pescaresti, transformate in spargatoare de cai politice.
Si uite cum Pescarul a scos din hulubar un porumbel si din nu se stie care vistierie niste hartiute pe care le-a prins de porumbel si l-a trimis pe acesta taman la „Frankfurter Allgemeine Zeitung” pentru ca baietii de aici sa ia bidinelele cancanului si sa-l vopseasca pe Adrian Nastase, admirator al arhitecturii Cotroceniului, in piele de drac, piele cu care nu are acces in acea cladire, iar pe spate sa-i scrie numele, ca la tricourile fotbalistilor: „Inamicul Public Numarul Unu”. Baietii cu bidinelele mai trec pe tricou si sponsorul: Coruptia, firma sub a carei sigla joaca si altii, dar care, pe moment, nu incurca drumul spre victorie.
Si pentru ca ciorba sa se verse in alta directie, cu scop de zazanie, zarzavatul imprastiat opreste astfel pe moment prigoana DNA impotriva gastii parlamentarilor social-democrati. Piere unul, chit ca e dolofan, dar restul haitei zburda mai departe.
„Bunicuta”, vulpe batrana in impletituri de ciorapi politici, si nu intotdeauna prieten la crosetat cu Nastase, comenteaza:
„Vad ca se tot revine si tocmai in momentele acestea cand situatia este asa cum e. Acest atac direct la adresa lui Nastase, cand ani de zile s-a vazut ca nu este nicio substanta in toata aceasta chestiune, e clar ca are o anumita tinta: discreditarea lui Nastase, care este cel mai puternic contracandidat al lui Basescu. Asta este realitatea.”
Caci posibilul, in aceste imprejurari, contracandidat pesedist al lui Basescu la prezidentialele din iarna ar fi Mircea Geoana, care are radacinile parului tot mai valvoi, ceea ce il face sa gandeaca din ce in ce mai mult cu oistea partidului sau in gard, lucru convenabil Pescarului.
Un alt contracandidat demn de luat in seama ar putea fi Sorin Oprescu, actualul primar general al Capitalei. La o adica, acesta ar putea torpila barca Pescarului, cu tot bompresul nou ornat al barcii. Insa, in trecerea sa spre Germania lui Frankfurter Allgemeine, porumbelul a scapat un gainat din cloaca in care se pregateste contracararea unui eventual efect Oprescu.
Asta e ograda politica in Romania!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.