Restructurari in lista monumentelor istorice din judet

Restructurari in lista monumentelor istorice din judet

0 84

Stiti care este culmea crizei in mandatul Boc? Sa faci restructurari de monumente istorice. Greu de crezut sau nu, la Brasov chiar va avea loc o restructurare de acest gen. Totusi, aceste restructurari au la baza motive solide si plauzibile. Concret, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural (DCCPC) Brasov, Alexandru Stanescu, a declarat, in presa brasoveana, ca actuala lista cu monumente istorice a Judetului Brasov trebuie reevaluata. Astfel, din cele 984 de pozitii existenta la ora actuala, vor disparea cateva pe motiv de ca nu au ce cauta in acest patrimoniu.
In acest sens, Stanescu va face in urmatoarea perioada demersurile necesare la Ministerul Culturii de a fi aprobata noua lista. „S-a mai incercat pana acum sa fie scoase anumite imobile, dar nu am avut succes. Sa speram ca in acest an vom reusi. Este vorba de unele imobile care au fost demolate in anii 1970, au disparut prin autodemolare sau de altele cu adresa gresita”, a declarat in presa brasoveana Alexandru Stanescu. Pe lista neagra se numara sase case din Sacele, o casa de pe strada Vasile Saftu nr. 27 din municipiul Brasov si un alt imobil de pe strada Matei Basarab. Acestea au fost demolate in timpul comunismului.
In solicitarea DCCPC Brasov vor fi “parate” spre reevaluare un numar de 34 de monumente istorice din judet, iar, pentru alte patru, va fi ceruta scoaterea definitiva din lista. „Scoaterea acestor imobile de pe lista monumentelor istorice este necesara mai ales din cauza ca sunt afectate casele din jur, pe o raza de 100 de metri. Orice interventie la acestea nu se poate face decat cu acceptul Directiei de Cultura”, a mai spus Alexandru Stanescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.