RESTITUTIO, SAU JAF IN …INTEGRUM?

RESTITUTIO, SAU JAF IN …INTEGRUM?

0 103
Restituirile in natura sau bani pentru o serie de "fosti'' proprietari , este contestabila din mai multe puncte de vedere ,absolut legale!. In primul rind, au adus atingere unor Legi, care nu au fost amendate niciodata, cum ar fi, bunaoara, Legea reformei agrare din 1921 si 1945. Apoi, s-a facut o mare confuzie despre averea "casei regale", considerindu-se a fi mostenire de la Carol I.
Ori aceasta avere n-a fost niciodata proprietate privata! In al treilea rind, s-au returnat averi unor persoane din SUA si Europa de Vest, dar si Grecia, care au fost despagubite prin arieratele semnate de Romania cu acele tari.
De ce sa-i mai dam (si le-am dat!) lui Malaxa, Auschnit si Marmoros-Blank ceva pentru care a fost deja despagubiti prin acele acorduri? Apoi, cine a amendat Legea nationalizarii din 1948? Cine a anulat legile ulterioare ale bunurilor parasite?
Oare chiar asa de tradatori sunt conducatorii nostrii si anumiti judecatori, incit, oricine vine din afara, nepot sau stranepot, poate revendica orice, contra comision? Inclusiv mostenitorii grofilor unguri, care au mai fost despagubiti o data ca urmare a Legii optantilor, din perioada ministrului de externe Titulescu. A mai facut cineva vreo legatura cu aceste reglementari?
Zicea Ponta ca o sa se verifice unele dosare, dar cind? Dupa ce le platim sau le dam actiuni la Fondul Proprietatea?
 
Apropos de Fondul Proprietatea: este cea mai mare excrocherie la adresa proprietatii publice a Romaniei! Stiti ce inseamna 20% din Hidroelectrica? Este centrala de Portile de Fier I si II. Ele, singure, valoreaza cit toate industria romanesca de la nivelul anului 1945!
Si Guvernul cuplului tradator, Tariceanu-Basescu a inclus acest activ in FP pentru despagubiri!! La acestea se adauga cite 10-20 din alte active energetice, Nuclear-Electrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Electrica (aia ramasa…), ceeace reprezinta un jaf extraordinar si fara precedent in Europa!!
Iar acum exista "propuneri" pentru un Fond Proprietatea II…( !!) O sa spuna unii ca e corect sa dam inapoi… Dar nimeni, dupa Razboi, n-a restituit "in integrum" (ca sa nu spunem, "in prostie"!).
Statul sa dea, dar dupa criterii decente, normale, logice, si la cine se incadreaza. Nu la pile si dosare contrafacute, la presiuni externe, direct interesate!
Din pacate, acum Jaful e facut, Ponta nu mai are marja de manevrea, aceasta tara e predestinata pieirii, intrucit forta strainilor ne-a coplesit.
Dar cine stie, poate ne trezim!
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.