Restaurator de fresce celebre, la Brasov

Restaurator de fresce celebre, la Brasov

0 611

Artistul care a restaurat Manastirea Monte Cassino din Italia Centrala expune la Brasov. Centrul Cultural „Reduta” gazduieste pana pe 6 august 25 de lucrari ale pictorului Mario Passavanti. De opt ani incoace, artistul italian viziteaza Romania, si in special Brasovul, unde a studiat cu mare interes cetatile si peisajele

Artistul care a restaurat Manastirea Monte Cassino din Italia Centrala expune la Brasov. Centrul Cultural „Reduta” gazduieste pana pe 6 august 25 de lucrari ale pictorului Mario Passavanti.
De opt ani incoace, artistul italian viziteaza Romania, si in special Brasovul, unde a studiat cu mare interes cetatile si peisajele.

Mario Passavanti preda tehnica picturii de fresca la un studio de arta international din Florenta, acolo unde este si ramas singurul profesor in acest domeniu. Pentru ca cei mai multi studenti provin din Statele Unite, peste un an, cand va iesi la pensie, nu va exista niciun ucenic care sa duca mai departe tehnica frescei la Florenta.

Passavanti este un maestru al frescei, o arta frumoasa, impresionanta si foarte grea. Pictorul a restaurat impreuna cu un alt maestru al artei italiene, Gianpaolo Talini, renumita manastire Monte Cassino, distrusa la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, refacuta in 1964 si repictata cateva decenii mai tarziu. monte cassino
De aproape opt ani vine in Romania, in special la Brasov, unde s-a indragostit de cetatile si monumentele arhitecturale, pe care vrea sa le si imortalizeze.

Pictorul italian s-a nascut in Carrara,orasul celebru prin marmura sa, si a pictat de mic copil.
A studiat la Academia de Arta in San Francisco dupa care s-a intors in Florenta. A expus in SUA si in aproape toate marile orase italiene.
A pictat gara din Florenta si statiile de metrou din San Francisco. Lucrarile sale se regasesc in numeroase colectii private din Italia, Elvetia si Statele Unite.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.