Responsabilizarea directorilor companiilor din transporturi

Responsabilizarea directorilor companiilor din transporturi

0 78

La Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Anca Boagiu incearca revenirea la normalitate. Ministereasa a cerut modificarea contractelor de mandat ale directorilor generali ai companiilor aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor pentru o modificare extrem de “normala”. „Contractele vor fi modificate in sensul asumarii tintelor prevazute de memorandumul cu FMI”, sustine Anca Boagiu. „Am luat aceasta decizie pentru a stopa situatiile in care companiile angajau cheltuieli aberante sau nu participau la demersurile de reducere a cheltuielilor publice, desi cele mai multe dintre ele inregistreaza pierderi si trebuie restructurate. Directorii acestor companii sunt din acest moment si ei responsabilizati in privinta actului managerial si vor raspunde prin contractul de mandat de indeplinirea tintelor specifice prevazute de acordul cu FMI”, a precizat ministrul Anca Boagiu.
Decizia ministrului a fost luata in urma discutiilor de duminica cu premierul Emil Boc cu privire la conditionalitatile acordului dintre Guvernul Romaniei si FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.
Din pacate demersul lui Boagiu este partial si realizat probabil la presiunea care o pune pe ministri FMI.
De ce doamna ministru nu introduce toate clauzele care se impun unor manageri care gestioneaza sute de milioane de euro pentru a opri risipa si prostul management. Reamintim ca de curand, la presiunea Realitatea Tv a schimbat-o din functie pe directiarea Tiron o mare risipitoare a banului public.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.