Responsabilii fotbalului românesc au abordat mai multe scenarii, legate de încheierea actualui...

Responsabilii fotbalului românesc au abordat mai multe scenarii, legate de încheierea actualui sezon, oprit din cauza coronavirusului

0 78

Federația Română de Fotbal a format un grup de lucru la care au participat și reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și președintele Asociației fotbaliștilor amatori și nonamatori din România. După prima video-conferință, s-a stabilit ca sezonul fotbalistic să nu reînceapă mai devreme de 16 mai 2020. Joi va avea loc o nouă ședință în care se vor stabili mai multe lucruri.

Răzvan Burleanu a indicat două scenarii pentru reluarea sezonului: 22 aprilie, cel mai optimist,13 iunie cel mai pesimist. Ideea este ca sezonul să se termine pe 28 iunie, ca să poate începe la timp partidele din cupele europene.

Prima concluzie a Grupului de Lucru format de FRF a fost următoarea: competițiile interne nu se pot relua mai devreme de 16 mai 2020, asta doar  dacă situația privind epidemia COVID-19 se va îmbunătăți până în jurul datei respective.

Dezbaterile au avut în vedere următoarele aspecte: starea de urgență declarată în România, perioada necesară reacomodării la efort a jucătorilor, modificarea termenului UEFA pentru finalizarea competițiilor naționale, situația actuală a fiecărei competiții, meciuri rămase de disputat, expirarea contractelor jucătorilor la data de 30 iunie sau mai devreme, închiderea bazelor sportive.

Șefii fotbalul românesc au încercat să găsească cele mai bune soluții respectând șansele tuturor echipelor, utilizând toate datele calendaristice posibile, respectând calendarul competițiilor de club europene, având în vedere situația contractuală a jucătorilor, previzionând începerea următorului sezon în a doua jumătate a lunii iulie.

Joi va avea loc o nouă ședință în care se vor stabili mai multe lucruri.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.