Respect. Medicii de la Spitalul Săcele și-au auto-impus măsuri dure!

Respect. Medicii de la Spitalul Săcele și-au auto-impus măsuri dure!

0 54


În primul rând concediile de odihnă au fost suspendate pe timp de 30 de zile pentru personalul medical, sanitar şi auxiliar.

Astfel, la Policlinică, activitatea în Ambulatoriu se desfăşoară deocamdată conform programărilor, cu menţiunea că la intrarea în Policlinică s-a creat un filtru de triere. „Ambulatoriul va funcţiona în condiţii normale până la o eventuală prezenţă a unui caz de infecţie cu Covid 19, când se va trece la un alt scenariu de lucru”, arată primarul Virgil Popa, pe pagina oficială de facebook a Primăriei Săcele.

Totodată, au fost realizate 3 scenarii pentru resursele umane care vor acţiona în cazul apariţiei virusului Covid 19 la Săcele. „Primul scenariu care se va aplica la apariţia primul caz constă în alcătuirea unei echipe din care vor face parte 15 asistente medicale, 5 infirmieri, 2 registratori, un asistent epidemiolog, care vor rămâne izolaţi în unitate timp de 12 zile pentru acordarea de asistenţă medicală persoanelor infectate. Scenariile 2 şi 3 constau în alcătuirea unor echipe care se vor autoizola la domiciliu pentru a putea intra în Unitatea Medicală în următoarele 12 zile”, arată sursa citată.

Tot la Spitalul Săcele va fi amenajată o secţie tip ATI, cu 7 paturi de tip terapie intensivă, dotarea acestora cu aparatură medicală specifică fiind deja solicitată la Ministerul Sănătăţii.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.