REPUBLICA TIGANILOR, INTRE STREHAIA SI JERUSALIM!

REPUBLICA TIGANILOR, INTRE STREHAIA SI JERUSALIM!

0 113
La începutul lunii decembrie 1989, fostul preÅŸedinte CeauÅŸescu, a primit, din partea sefului D.S.T. Iulian Vlad, un raport ultrasecret despre discuÅ£iile din Malta dintre celor două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite ÅŸi URSS.
Raportul vorbeşte despre "un nou echilibru pe continentul european", respectiv "redefinirea sferelor de influenţă". Documentul a fost făcut public şi nu insistăm asupra lui.
Ceea ce nu se ÅŸtie este faptul că, alături de informaÅ£iile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operaÅ£iunea "Malta" au mai adus ÅŸi o hartă. Acest document a produs pe plan intern, în timp, demisia unui ÅŸef de Mare Stat Major al Armatei Române ÅŸi o catastrofă aeronautică: cea de la BaloteÅŸti, din 1995, in care a pierit si aducatorul acelui raport secret de la Malta.
Pe plan extern, tot ceea ce conţinea la acel moment harta, incepand cu reunificarea Germaniei, s-a produs sau este pe cale să se producă. Mai nou.
 
Noutatea , periculoasa pentru Romania este insa alta!
De multi ani tot mai multe cetele de tigani, in majoritate romani, dar si unguri, bulgari, kosovari, sarbi, ucraineni, etc. au "invadat'' capitalele occidentale, cu consecintele stiute, generand si pericolul unor grave catastofe feroviare, prin furturile frecvente de cablu pe liniile trenurilor de mare viteza !!
Solutia retrimiterii, cu despagubiri "la pachet"in tarile de origine, s-a dovedit o cheltuiala inutila, majoritatea revenind repede inapoi. Socotind experienta formarii Statului Israel drept un exemplu pozitiv deosebit, care a atras In Tara Sfanta majoritatea evreilor din Europa, ideea unei "patrii"comune a tziganilor (intr-o regiune mult mai primitoare decat Israelul, din punct de vedere al conditiilor naturale de viata) bantuie iar mintile unor factori de decizie.
Ce nu inteleg asemenea persoane "incuiate" in birouri europene, este diferenta radicala intre cele doua etnii, tziganii fiind de felul lor… nomazi/migratori, fara"idealuri" etnice, si mai mult 'specializati' pe anumite… indeletniciri, cu o instruie profesinala si culturala precara.
Si orice s-ar zice, si s-ar face, nicodata STREHAIA… nu va fi JERUSALIM !! Dar ca sa zapacesti vreo 2 milioane de suflete din toata aceasta framantata Balcania, ar putea fi o incercare…
Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă ÅŸef al Marelui Stat Major al Armatei, a anunÅ£at o Conferinţă de Presă ad-hoc, seara tîrziu. El a declarat, spre uluirea asistenÅ£ei, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România ÅŸi să enclavizeze sudul Olteniei.
Adică să constituie o veritabilă "Republică a Olteniei". Generalul nu a dat alte amanunte. La cîteva ore, în replică, a venit răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea MureÅŸan, care a spus că "se poate vorbi de elemente de crimă organizată, generate de nivelul scăzut de trai, de sărăcie. Este vorba despre recuperatori, traficanÅ£i de droguri ÅŸi de cei implicaÅ£i în fenomenul prostituÅ£iei. Dacă nu Å£inem sub control fenomenul, în timp, e posibil să devină un pericol". A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru ÅŸi-a dat demisia din funcÅ£ia de ÅŸef al Marelui Stat Major al Armatei Romane. Despre ce putea fi atunci vorba?
 
În 1992, William B. Wood, geograf-ÅŸef al Departamentului de Stat american (fost ambasador al SUA în Afganistan), dădea publicităţii o hartă cu noile graniÅ£e ale statelor Europei, care ar fi trebuit modificate în virtutea intereselor strategice de după căderea blocului comunist. Adică înÅ£elegerea de la Malta.
Pe scurt, se preconiza, dupa unificarea Germaniei, că:
– ScoÅ£ia devine independentă;
– Å¢ara Bascilor ÅŸi Catalunia se desprind de Spania;
– Italia se divide în zona de nord ÅŸi zona de sud;
– Belgia se divide în Flandra ÅŸi Wallonia;
– Cehoslovacia se rupe în două: Cehia si Slovacia;
– Kaliningrad va fi o zonă autonomă în cadrul Rusiei;
– Kosovo se alipeÅŸte Albaniei;
– Transilvania de Nord devine parte a Ungariei;
– actualele judeÅ£e Dolj, Mehedinti, CaraÅŸ-Severin ÅŸi TimiÅŸ se desprind de România ÅŸi formeaza o Provincie cu statut independent a Å£iganilor;
– partea vestică a Basarabiei revine, in compensatie, României;
– partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zona autonomă "Dniester" în cadrul Ucrainei. PublicaÅ£ia franceză "L'evenement de Jeudi" reproducea harta mai sus menÅ£ionată, în octombrie 1992. Peste România de sud-vest scria "Å¢igani". Un asemenea document primise CeauÅŸescu. Si despre el vorbea ÅŸi generalul Chelaru…
 
Ce spune harta ÅŸi ce s-a întîmplat. – Divizarea Iugoslaviei, aÅŸa cum vorbea documentul mentionat, a fost efectul unui ÅŸir de conflicte armate începînd cu 1990, cînd Germania recunoaÅŸte prima independenÅ£a Sloveniei ÅŸi CroaÅ£iei, declansand premizele sarabandei conflictelor interetnice.
– În 1991 începe războiul pustiitor dintre sîrbi ÅŸi croaÅ£i, iar în 1992 cel si mai dur dintre sîrbi ÅŸi bosniaci. – În 1996 mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani, cu sprijinul clanurilor kosovare. În 1999 au loc primele bombardamentele NATO din Serbia. – În februarie 2008 Regiunea Kosovo, ce detine f.importante rezerve de materiale neferoase stategice, îÅŸi declara independenÅ£a faţă de Serbia, cu recunoaÅŸterea UE ÅŸi SUA. Este foarte posibil să se unească cu Albania în următoarea perioadă. – În noiembrie 2007, premierul regional scoÅ£ian Alex Salmond, ÅŸeful Partidului NaÅ£ional ScoÅ£ian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie ÅŸi a prezis că ScoÅ£ia va fi independentă peste 10 ani, respectiv în 2017. Salmond a promis organizarea unui referendum asupra independenÅ£ei ScoÅ£iei înainte de alegerile regionale din 2011. – În noiembrie 2007, flamanzii din Belgia au aprins scanteia scindării. DeputaÅ£ii flamanzi au votat o lege care vizează reducerea drepturilor de vot ale francofonilor. Acest gest inadmisibil de discriminare s-a întîmplat pentru prima oară de la independenÅ£a Belgiei, în 1830. – În vara anului 2009, guvernul Berlusconi a fost zguduit de un scandal care a readus agresiv în actualitate ideea secesiunii dintre sudul ÅŸi nordul Italiei. – În anul 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei au participat la un referendum "simbolic"…si la unul "adevarat", in toamna anului 2112, privind independenÅ£a acestei regiuni faţă de Guvernul de la Madrid.
 
Soarta separatismului inca "se joaca"… "SituaÅ£ia din Craiova a scăpat de sub control ÅŸi cred că nu mai poate fi stăpînită. Nu mai ai curaj să ieÅŸi seara pe stradă". AfirmaÅ£ia aparÅ£inea preÅŸedintelui Consiliului JudeÅ£ean Dolj, Ion Preoteasa, ÅŸi era legată de escaladarea fara precedent a luptelor de stradă între clanurile mafiote din Bănie, în ultimele luni ale anului 2007.
Au urmat anii 2008 ÅŸi 2009, cand războaiele dintre clanurile de Å£igani din Craiova s-au derulat chiar în centrul oraÅŸului, lîngă Tribunalul JudeÅ£ean, în plină zi.
Reprimate l-a timp,"destabilizarea" nu a reusit sa angreneze "mase" de oameni nemultumiti.
Generalul Mircea Chelaru: "La vremea respectivă (octombrie 2000) aveam informaÅ£ii precise despre incercari de enclavizare a sudului Olteniei, de comunităţi compacte de rromi, cu implicarea unor structuri de tip mafiot. Pe vreme de pace, rolul Armatei e acela de a produce starea de descurajare a unor potenÅ£iali agresori. Tocmai în acest sens am convocat acea Conferinţă de Presă, pentru a descuraja, pentru a atrage atenÅ£ia acelor structuri destabilizatoare, că se ÅŸtie despre ele ÅŸi că există modalităţi de anihilare a lor. Demisia mea a fost legată de acea declaraÅ£ie. Regret că am avut dreptate. Fenomenul enclavizării e real. Oltenia urma să se desprindă oficial de România în decembrie 2000, iar Strehaia urma să devină capitala enclavei. Din cîte ÅŸtiu, nu s-a renunÅ£at încă la acest plan. În România s-au făcut ÅŸi se fac greÅŸeli politice ce intră în categoria erorilor istorice, care, tare mă tem, nu se vor putea spăla decît cu sînge". (Generalul Mircea Chelaru, născut în 1949, este doctor în ÅŸtiinÅ£e militare ÅŸi a absolvit – pe lîngă Åžcoala Superioară de OfiÅ£eri ÅŸi Academia Militară din România – Colegiul de Studii Strategice ÅŸi Economice de Apărare din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" din Germania, precum ÅŸi cursuri internaÅ£ionale de drept militar. În anul 1990 a fost director al Diviziunii III de contraspionaj la Serviciul Român de InformaÅ£ii. A fost ÅŸeful Marelui Stat Major al Amatei în anul 2000. Din anul 2008 este general cu 4 stele, în rezervă.)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.