Republica Moldova: Negocierile o noua coalitie!

Republica Moldova:
Negocierile o noua coalitie!

0 195

In Republica Moldova, liderii Aliantei pentru Integrare Europeana urmeaza sa se intalneasca, miercuri, in vederea inceperii negocierilor privind reconstituirea aliantei de guvernare, dupa alegerile parlamentare de duminica, a anuntat Vlad Filat, actualul premier de la Chisinau si liderul Partidului Liberal Democrat, potrivit Agerpres.

Partidului Liberal Democrat – face jocurile!
PLDM a avut marti o sedinta in care a discutat rezultatele alegerilor parlamentare de duminica, dar si oferta care urmeaza a fi formulata partidelor cu care acesta intentioneaza sa negocieze, a declarat Vlad Filat.
Premierul moldovean s-a pronuntat in vederea reconstituirii Aliantei pentru Integrare Europeana, el propunand ca partidele sa semneze public principiile viitoarei coalitii si adaugand ca formatiunea sa nu va accepta „santaj si conditionari”: „Vom accepta compromisuri, dar rezonabile”, a spus Vlad Filat.
Vlad Filat a exclus o alianta cu Partidul Comunist, insa a precizat ca va initia un dialog cu reprezentantii acestei formatiuni, pentru a discuta situatia din tara si viziunea acestora privind evolutiile ulterioare.
Referindu-se la alegerea noului presedinte al tarii, Vlad Filat s-a declarat optimist ca vor fi gasite doua voturi necesare din interiorul Partidului Comunistilor si a respins ideea modificarii constitutiei, propusa de comunisti.

PLDM a acumulat 32 de mandate din 101 in urma alegerilor parlamentare de duminica, PDM – 15, iar PL – 12 si ar putea crea o coalitie majoritara, insa au nevoie de inca doua voturi pentru alegerea presedintelui tarii.
Liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a pronuntat luni pentru reconstituirea Aliantei pentru Integrare Europeana, in timp ce democratii nu au anuntat care va fi optiunea lor, spunand ca asteapta oferte atat din partea comunistilor cat si a liberal-democratilor. Luni, si comunistii si-au anuntat disponibilitatea privind crearea unei coalitii majoritare cu Partidul Democrat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.