Replică usturătoare la apelul ambasadelor: STOPați exportul de corupție!

Replică usturătoare la apelul ambasadelor: STOPați exportul de corupție!

1 159

Am ales din avalanșa de replici la nediplomaticul Apel al ambasadelor: STOPați exportul de corupție, cateva care completează tabloul trist in care s-a ajuns după ce Justiția a fost bombardată cu protocoalele secrete ce au înlocuit LEGEA.

Vă reamintim, cică 11 state cu guverene ultra-progresiste, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia plus Ambasada Statele Unite ale Americii, au  transmis autorităţilor române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Semnalul dat de ambasadele „democratice” vine într-un context în care Parlamentul incearcă repunerea în normalitate a cadrului legislativ după ce a fost maltratat după 2005, și controlat prin protocoalele secrete ale Statului paralel. Codurilor penale şi de procedură. Camera Deputaţilor adoptat săptămâna trecută, ca for decizional, proiectul de lege care aduce modificări Codului de procedură penală, urmând ca în sesiune extraordonară, în care s-a intrat deja, să fie votat Codul penal. USR şi PNL au atacat deja modificările la Codul de Procedură Penală la CCR.

Replică Deputatul PSD Liviu Pleșoianu
Redăm textul scrisorii postate pe facebook de parlamentarul român, în replică celor aflați în spatele apelului ambasadelor„stopeze exportul de corupție”.
,,Scrisoare deschisă către ambasadele din România ale Statelor Unite ale Americii, Franței, Germaniei, Olandei, Suediei, Finlandei, Norvegiei, Belgiei, Danemarcei, Canadei, Luxemburgului și Elveției: STOPați exportul de corupție!
În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupție dinspre țările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România. Conform datelor oficiale (The U.S. Securities and Exchange Commission – Enforcement of the Foreign Corrupt Practices Act), companii de renume din țările pe care le reprezentați afectează zeci de state ale lumii în care, pentru a obține beneficii financiare, oferă mită în valoare de sute de milioane de dolari. În total, doar din ce s-a investigat până acum, rezultă un cuantum de 4.902.913.195 de dolari. La această sumă se ridică nivelul MITEI date în străinătate (aproape CINCI MILIARDE de dolari)! Iar amenzile pe care le-au primit companiile care au dat MITĂ în alte state (în special în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud) totalizează 10.722.513.931 de dolari (aproape 11 MILIARDE de dolari), fără a lua în calcul și amenzile de zeci de MILIARDE de dolari primite de diferite bănci de renume din țările dumneavoastră!
Iată doar câteva cazuri celebre de amenzi primite de companii din statele dumneavoastră pentru DARE DE MITĂ (infracțiune de #CORUPȚIE) în alte țări:

– Siemens (Germania): amendă de 1,6 MILIARDE de dolari;

– Telia Company AB (Suedia): 965 de MILIOANE de dolari;

– VimpelCom (Olanda) 795 de MILIOANE de dolari;

– Alstom (Franța): 772 de MILIOANE de dolari;

– KBR / Halliburton (SUA): 579 de MILIOANE de dolari;

– Teva Pharmaceutical (Israel): 519 MILIOANE de dolari;

– Och-Ziff (SUA): 412 MILIOANE de dolari;

– BAE (Marea Britanie): 400 de MILIOANE de dolari;

– Total SA (Franța): 398 de MILIOANE de dolari;

– Alcoa (SUA): 384 de MILIOANE de dolari;

– Snamprogetti Netherlands B.V. / ENI S.p.A (Olanda/Italia): 365 de MILIOANE de dolari.

…Desigur, ar trebui să adăugăm celebrul caz de rușinoasă ÎNȘELĂTORIE la nivel global: Volkswagen (Germania), scandalul „Dieselgate” – amendă de 14,7 MILIARDE de dolari!
Ar trebui să ne referim și la cele 13 MILIARDE de euro pe care compania americană APPLE a… „omis” să le plătească în Irlanda.
Și nu putem să uităm nici amenzile astronomice cu care au fost sancționate băncile care au generat criza economică și financiară mondială:
– JPMorgan Chase (SUA): 5,29 MILIARDE de dolari;
– Credit Suisse (Elveția): 5,3 MILIARDE de dolari;
– Wells Fargo (SUA): 5,35 MILIARDE de dolari;
– Deutsche Bank (Germania): 7,2 MILIARDE de dolari;
– Bank of America (SUA): 8,5 MILIARDE de dolari;
– BNP Paribas (Franța): 8,9 MILIARDE de dolari;
– Bank of America (SUA, nouă amendă): 11,8 MILIARDE de dolari;
– JP Morgan Chase (SUA, nouă amendă): 13 MILIARDE de dolari;
– Bank of America (SUA, nouă amendă): 16,65 MILIARDE de dolari.
În plus, ar trebui să ne spuneți și unde este în opinia dumneavoastră CORUPĂTORUL în celebrele dosare Microsoft și EADS, dosare instrumentate de nu mai puțin celebra Laura Codruța Kovesi, cea pe care cu toții ați lăudat-o sau chiar ați medaliat-o. Unde e CORUPĂTORUL din țările dumneavoastră?
Reiau solicitarea de la începutul acestei scrisori: STOPați exportul de #CORUPȚIE! Companii de renume din țările dumneavoastră DAU MITĂ în alte țări, inclusiv în România. România NU exportă corupție! Statele dumneavoastră însă o fac! Și e vremea ca acest lucru să înceteze.
Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările dumneavoastră, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile dumneavoastră de renume mondial…”
La final, Liviu Pleșoianu prezintă și o listă de mari proporții a amenzilor pentru dare de mită în străinătate, din 2010 până în prezent, subliniind că nicio companie românească nu se află pe lista rușinoasă a companiilor care produc corupție în alte state.
Șerban Nicolae, critică neruşinarea apelului semnat de cele 12 ambasade ultraprogresiste
„M-am săturat de această formulă arogantă de comunicare a unor funcţionari, reprezentanţi incerţi şi anonimi”. Se-aude Klemă?

Șerban Nicolae, critică neruşinarea apelului semnat de cele 12 ambasade ultraprogresiste: „Nu-i cunosc. Nu ştiu cine sunt. M-am săturat de această formulă arogantă de comunicare a unor funcţionari, reprezentanţi incerţi şi anonimi. ”
Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, consideră că apelul ţărilor partenere transmis joi către România referitor la modificarea legislaţiei penale vine din partea unor reprezentanţi ai ambasadelor pe care nu îi cunoaşte.

„Nu-i cunosc. Nu ştiu cine sunt aceşti reprezentanţi, nu ştiu care le este statutul ca să putem dialoga. Dacă e vorba de nişte ziduri, o să vedem dacă putem să le transmitem un mesaj din partea clădirii Palatului Parlamentului.
Altminteri, eu m-am săturat de această formulă arogantă de comunicare a unor funcţionari, reprezentanţi incerţi şi anonimi.
Cine verifică toată legislaţia în materie de statut al corpului diplomatic şi consular o să vadă că nu există aşa ceva, nu există comunicate ale ambasadelor, reprezentanţi…
Nu-mi aduc aminte să fi fost o şedinţă a Guvernului american prezidată de preşedintele Donald Trump care să ia în discuţie o asemenea chestiune, care să transmită un punct de vedere oficial în numele SUA.
Oricum, nu cred că ar face aşa ceva, pentru că nu cred că există vreo dispoziţie care să spună că vreun stat se amestecă în procedura de legiferare din România, indiferent de stat partener/nepartener, strategic/nestrategic. N-am ce să comentez, cu zidurile să vorbească zidurile”, a afirmat Şerban Nicolae la Senat, potrivit Agerpres.
El a menţionat că Legea fundamentală a României nu prevede în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade.
„Sunt alături de ei în greaua suferinţă care îi încearcă în materie de îngrijorare, să stea liniştiţi, să-şi vadă de treburile lor.
Nu există niciun fel de atribuţii, m-am uitat încă o dată în Constituţie. N-am văzut în procedura de legiferare consultarea ambasadelor sau a reprezentanţilor unor ambasade, a birourilor de presă ale ambasadelor.
M-am săturat de acest mecanism în care unii din România (…) care caută la Înalta Poartă sau la Stăpânire şi se agaţă de orice fel de prieten al unui subconsilier adjunct, al unui subsecretar care este la cabinetul nu ştiu cui.
Nu, aşa ceva nu există şi cred că ar trebui să ieşim din zona de raportare în materie de relaţii internaţionale la licurici. Statele nu spun nimic. Reprezentantul unui stat în România este ambasadorul sau, după caz, alt rang, ca şef al misiunii diplomatice. În chestiunea asta nu există personaje colective, nu există ceaţă.
Reprezentanţii statelor sunt acreditaţi pe lângă preşedintele României, dacă preşedintele României care a primit scrisorile de acreditare ale tuturor şefilor de misiuni ale statelor aflaţi la Bucureşti nu reacţionează, înseamnă că doreşte să comunice cu birourile de presă ale ambasadelor, cu reprezentanţi, cu clădiri”, a adăugat el.

Manda, după mesajul celor 12 state ultra-progresiste„Suntem totuşi Parlamentul României, suntem votaţi de cetăţenii României, este dreptul Parlamentului de a legifera, sunt sigur că modificările şi la Codul de procedură penală şi la Codul Penal şi la celelalte coduri şi la celelalte legi ale justiţiei au ţinut cont de deciziile Curţii Constituţionale, de deciziile Comisiei de la Veneţia şi atunci când au fost articole în care s-au încălcat vreo prevedere a Curţii Constituţionale, au fost duse la Curte, Curtea şi-a exprimat un punct de vedere, probabil acelaşi procedeu va fi şi la modificarea de la coduri”, a declarat Claudiu Manda.
„Noi, partenerii şi aliaţii internaţionali ai României, facem apel la toate părţile implicate în modificarea

„Ein großer sitktir din România
12 ambasade străine care funcționează în capitala României au avut tupeul să se amestece din nou în treburile interne ale țării noastre, spre satisfacția imbecilă a unora, care au vocația slugărniciei. Faptul că președintele țării, ministrul de externe și Parlamentul nu au avut reacția dură a unor conducători de țară demonstrează, o dată în plus, că toată clasa politică trebuie aruncată la gunoi și înlocuită cu un bărbat autentic.
Băi români, cum dracu vă lăsați trași de urechi în halul ăsta, fără să aveți măcar o tresărire de orgoliu? N-are nicio importanță care este motivul acestei intervenții. Atâta timp cât nu au loc execuții fizice în masă, nimeni n-are dreptul să se bage în treburile noastre. De ce n-au intervenit când securiștii au distrus tot marele business românesc ca să facă loc afaceriștilor străini? De ce n-au intervenit când securiștii au băgat în masă afaceriști români la pușcărie și le-au furat afacerile? De ce n-au sărit când Merkel a stopat investigațiile în cazul EADS, investigații care se apropiau periculos de ușa cabinetului ei?
Hai siktir cu îngrijorările voastre cu tot!” Semenază: SORIN OVIDIU VÎNTU

COMENTARII

  1. Reamintiti-le acestor BORFASII ca in tratatul de la Viena se stipuleaza , clar, ca ambasadele nu au voie sa se amestece in problemele interne ale tarilor in care functioneaza. In plus, sa le reamintiti acestor borfasilor occidentali care si-au impartit lumea intre ei si timp de secole au stapanit prin ucidere in masa popoarele subjugate pentru a le fura bogatiile ca ei sant adevaratii criminali impotriva umanitatii si ca ei trebuie judecati si condamnati cum s-a procedat cu nazistii.
    Acesti BORFASII OCCIDENTALI ne obliga sa respectam „DEMOCRATIA OCCIDENTALILOR” prin care ei ne FURA si OMOARA iar noi trebuie sa le multumim pentru ca ne-au aratat cum se fura legal si ca daca vociferam ne vor rade de pe fata pamantului.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.