REPLICĂ! Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov CONTRAZICE orice acuzaţie adusă de presă!

REPLICĂ! Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov CONTRAZICE orice acuzaţie adusă de presă!


Referitor la articolul intitulat ,,Condiţii insalubre pentru cadrele medicale cu covid 19 la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov” din ziarul Libertatea conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braqov face următoarele precizări:
Aplicarea de măsuri de igienizare şi reparafii în toate pavilioanele Spitalului estepermanentă. Astfel, chiar şi in situaţia actuală determinatl de măsurile specifice aplicate în contextul dat de noul coronvirus SARS-CoY-2. am reparat instalatia de apă caldă de la un pavilion în care sunt internati pacienfi cu COVID-I9, reparafii care au durat mai multe zile şi care aupresupus inlocuirea unui boiler electric gi a circa l0 m de ţeavă, inclusiv din grupurile sanitare ale pacienţilor din respectivul Pavilion, precum giinlocuirea unor instalalii sanitare deteriorate. Reparaţii la instalaţiile de iluminat şi la unele dintre grupurile sanitare din pavilioanele unde sunt internafi pacienti cu COVID-19.
Aşadar, în zilele urmitoare, vom igieniza (zugrăvi şi repara) şi grupul sanitar la care se face referire in articol şi la care au fost înlocuite astfel de reparatii complete în luna octombrie 2019, dat din cauza umezelii şi a materialelor din care sunt construiţi pereţii, la cateva luni trebuie din nou igienizat, lucru pe care-l facem ori de c6te ori este nevoie în acelagi timp, vă informâm că suntem preocupaţi permanent de imbunatăţirea condiţiilor hoteliere pentru pacienlii internaţi, drept pentru care in toate imobilele care aparţin Statului Român am inlocuit, făcând referire doar lac e se menlioneză în articol, atât sistemul de încălzire cu sobe cu sistem centralizat de incălzire – centrala termică şi calorifere, cit şi fereastrele cu tâmpllrie de lemn care erau deteriorate cu ferestre cu tâmpllrie din PVC şi geamuri termopan. Pavilionul la care se face referire in articol este amplasat pe un teren proprietate privată, şi pentru care se plăteşte de către Consiliul Judeţean Braşov o chirie lunară către
proprietarul terenului. Ca urmare, in acest Pavilion nu putem face reparafii capitale, dar când situaţia a impus-o, am făcut reparaţiile curente necesare.
În acelaşi timp, avdnd in vedere că situaţia juridică a unora dintre imobilele in care funcţionează Spitalul nu permite investiţii capitale in infrastructură fiind amplasate pe un teren privat şi lindnd cont că actuala locaţie a Spitalului nu intrunegte conditiile necesare pentru creşterea potenţialului de dezvoltare a Spitalului, inclusiv amenajarea unor saloane tip rezervlcu grup sanitar propriu, cea mai recentă propunere de schimbare a sediului Spitalului Clinic de
Pneumoftiziologie Bragov din actuala locafie a fost depus[ la Direcţia de Sănătate publică a judeţului Bragov cu nr. de inregistrare la această instituţie 7490124.10.2019.
În ceea ce privegte nemulfumirea legată de hrană, vă aducem la cunoştinfa că, în urma
analizei chestionarelor de satisfac{ie a pacienfilor nu am avut de-a lungul anilor nicio plângere legal de hrană, motiv pentru care am păstrat Blocul alimentar şi nu am externalizat acest serviciu.
Totodată vă informlm că in săptimna 04.05.2020-10.05.2020, pacienţii cu COVID-I9
internaţi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Bragov au primit ca alocaţie de hrană
următoarele:
ZIUA Şi MENIUL săptămânal
Mic dejun( 1 ) Prânz (2) Cină (3)
04.05.2020
Mic dejun( 1 ) MargarinS. Gem. Ceai
Prânz (2) Ciorbă de fasole verde cu carne 409.
Tocană de ceapă cu carne de porc 65 grame şi mămăligă
Cină (3) Tociniţă sârbească, Ceai
05.05.2020
Mic dejun( 1 ) Margarin Gem. Ceai
Prânz (2) Ciorbă a la grec cu carne 40g.
Cartofi natur cu friptură de porc 90g
Cină (3) Macaroane cu pesmet, brânză topită 1 bucată, Ceai
06.05.2020
Mic dejun( 1 ) Margarină, 1 ou fiert. Ceai
Prânz (2) Ciorbă de varză cu carne 40g.
Pilaf cu pârjoale marinaţi
Cină (3) Ghiveci de legume. Ceai
07.0s.2020
Mic dejun( 1 ) Margarin. Salam 100g / Desodat, gastric, hepatic, renal: Telemea – nesărată 100g. Ceai
Prânz (2) Ciorbă de cartofi cu carne 40g.
Mâncare de mazire cu piept de pui 90g
Cină (3) Mămiligă cu braînză, Ceai
08.05.2020
Mic dejun( 1 ) Margarină. Brânză topită 1 bucată . Ceai
Prânz (2) Ciorbă de fasole boabe cu afumitură.
Musaca de macaroane cu carne de porc. Salată orientală.
Cină (3) Crenvurşti. Ceai
09.05.2020
Mic dejun( 1 ) Margarină. Gem. Ceai
Prânz (2) Ciorbă de spanac cu afumătură.
Tocăniţă de cartofi cu carne de porc 80g
Jambon de porc 120g.
Cină (3) Telemea nesdrată 100g. Ceai
10.05.2020
Mic dejun( 1 ) Margarină. 1 ou fiert. Ceai
Prânz (2) Ciorbă de pui cu orez.
lahnie de fasole boabe cu carne de porc 80g
Cină (3) Salam 100g. Telemea nesărată 100g, Ceai
*Sursa: Lista zilnică de alimente, Spitalul Clinic de Pneumoltiziologie BraEov
Hrană de 10 lei pe zi!
În acelaşi timp însă, în conforrnitate cu prevederile Hotdărârii rii de Guvern nr. 429116.04.2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unitelile sanitare publice, cu modificările şi completirile ulterioare, nivelul alocafiilor de hrană, pentru consumurile colective din unităţlile sanitare publice – lei/bolnav internatlzi, pentru categoria ,,alţi bolnavi adulţi” în care sunt cuprinsi şi pacientii COVID-19, nivelul alocaţiei de hrană./bolnav internati este de l0 lei.
Ca urmare, vă asigurăm şi pe această cale că depunem toate eforturile atât pentru îmbunătăţirea caliţălii serviciilor medicale fumizate de către Spital cât şi pentru creşterea gradului de confort şi siguranţă a pacienţilor suţine Comitetul Director al instituţiei.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.