Replica sindicatului SED LEX

Replica sindicatului SED LEX

0 142

Presedintele SED LEX (Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor), Vasile Marica, se simte dator sa ne planga pe umar si sa pretinda ca sunt dati afara oameni, in realitate existand deficit de personal. Se pare ca domnul presedinte de sindicat foloseste metoda Boc (cea vrand sa motiveze OUG legata de cumulul pensie – salariu) si baga totul in aceiasi oala.
Ca au fost blocate posturile vacante – daca erau atat de importante, se ocupau imediat.
Ca este deficit de personal – in unele sectoare administrative este, dar in altele, mai ales spre varfuri, jumatate dintre angajatii dintr-un birou trebuie sa iasa ca sa mai intre si sa fie vazuta pe acolo si cealalta jumatate.
„In cazul in care vor fi dati afara oameni, voi convoca Consiliul Unional, in ultimele trei zile noi am prevazut un asemenea comportament din partea Guvernului. Ne vom mobiliza sa ne pastram locurile de munca, sa le demonstram guvernantilor cu fapte ce inseamna aceste locuri de munca, ce face fiecare, cu ce se ocupa cu fisa postului cu tot.”
Hai, Silica tata, coboara in realitate! Cand o sa vezi tu spilcuitii de prin ministere si cuconetul cu masina la scara sa-ti demonstreze zile la rand prin ploi si zloata si viscol, mai ales stiind ca nu prea au dreptate? Stiu ca aceste locuri de munca inseamna lefuri mari contra cat mai putina munca – trebuie sa mai exemplific? – dar ce face fiecare este bine sa ramana totusi pitit in taina, altfel fisa postului ar suferi, practic, modificari cumplite.
Vasile Marica prognozeaza si paralizarea activitatii administratiei locale, care ar fi in suferinta de forta de munca. Eu pretind, dupa ani de munca prin birouri, ca in multe sectoare administrative deficitul provine din organizarea proasta a activitatii si a nepotismului exagerat.
Iar romanul nu se poate compara cu vestul Uniunii Europene – un functionar public la 800 de persoane, la noi, fata de unul la zece, in UE, fara sa se precizeze insa daca aceasta comparatie este pe anumite domenii sau per total – pentru ca noi nu putem pretinde ca avem suficiente bataturi la maini si, mai ales, la creier.
Si nu inteleg de ce ne trebuiesc armate intregi de amploaiati, cum pretinde domnul Silica Marica, pentru a putea accesa fonduri europene, cand exista calculatoare si doar lipsa de interes, comoditatea sau lenea fac ca aceste calculatoare sa nu functioneze la capacitate.
In acest timp Vasile Marica le plange de mila celor 2.000 de angajati potential de dat afara ca „surplus de contingent”, din aparatul central, vizate fiind ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor.
Astfel, liderul de sindicat vrea sa-i unga haiduci pe playboii si playboitele de prin ministere etc. si sa-i ataseze rasculatilor din Invatamant si Sanatate, ca sa rupa, impreuna, dintii guvernantilor. Daca ar fi fost toiul unei veri secetoase, as fi presupus ca domnul Vasile Marica a zabovit prea mult, cu capul descoperit, prin soare. Dar suntem in plina iarna si nu este cazul sa-mi exprim parerea de unde a iesit urmatoarea afirmatie a domniei sale: „Suntem decisi sa dam jos Guvernul, daca se decide reducerea tuturor posturilor cu 20%.”
Hai sa fim ceva mai seriosi!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.