Replica ministrului respins Mihai Fifor, un atac foarte dur la adresa şefului...

Replica ministrului respins Mihai Fifor, un atac foarte dur la adresa şefului statului!

2 430

Profesorul de fizica Klaus Iohannis, actualmente presedinte al Romaniei, constata … dupa o luna de cand premierul Victor Ponta m-a nominalizat ca propunere pentru portofoliul de ministru al transporturilor, ca nu am expertiza si experienta manageriala pentru acest minister. Poate, daca domnul Iohannis ar fi avut aplecarea sa-mi citeasca CV-ul cu minima atentie, ceea ce cu siguranta nici nu s-a obosit sa faca, ar fi constatat ca din februarie 2015 sunt presedinte al Comisiei pentru transporturi si energie a Senatului Romaniei, ca din 2012, de la preluarea mandatului de senator, am fost secretarul Comisiei pentru administratie, ca in 2009 am fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, calitate in care, aproape un an, am coordonat institutiile prefectului din intreaga tara, situatiile de urgenta, permise si pasapoarte, evidenta persoanei, raspunzand totodata si de pregatirea sedintelor de guvern pentru acest minister atat de complicat.
Ar fi aflat si ca, in 2012 am revenit la MAI tot in calitate de secretar de stat, de data aceasta pentru a coordona tot ce tinea de comunitatile locale, un punct extrem de important fiind programul de termoficare. Sa ii mai spunem domnului Iohannis, ca desi sunt licentiat in litere si doctor in antropologie sociala, ulterior specializarea mea a mers tocmai catre managementul afacerii publice, fiind absolvent din 2007 al unui master SNSPA pe aceasta disciplina, domeniu in care si predau ca profesor, de niste ani buni, in cadrul Universitatii din Craiova.MIHAI FOFOR
Sa mai vorbim de faptul ca de prin 2000 am condus institutii publice, gestionand proiecte importante de dezvoltare si fiind considerat, fara falsa modestie, un bun manager?
Este evident ca domnul presedinte nu doar ca nu are habar de toate acestea, dovada fiind ca nici macar nu avea habar cum ma cheama, de vreme ce comunicatul de la Cotroceni se referea la mine ca la… `domnul Faur`. Nici nu stia cum ma cheama…
Amuzant si trist totodata. Ce stie insa sigur domnul Iohannis este ca nici ca primar si nici ca presedinte nu ai expertiza pe toate domeniile pe care functia le acopera, aparatul de specialitate asigurand partea de expertiza. Asa cum nici un ministru nu va putea sa stie vreodata la nivel de expertiza tot ce gestioneaza un minister sau altul, el asigurand managementul organizatiei respective si atat.

COMENTARII

  1. Un raspuns rusinos , din partea unui om fara minte.
    A conduce Ministerul Transporturilor in Romania e un job extrem de complicat, mult mai complicat decat a conduce chiar o mare companie privata. Acest minister, pe langa elaborarea politicilor de infrastructura si implementarea acestora gestioneaza amenajarea teritoriului si o serie de mari companii de stat (sa amintim CFR Calatori, CFR Marfa, Tarom etc.). Daca pana si o multinationala de rang 2 din Romania face un proces de selectie extrem de riguros a directorului local, care trebuie sa demonstreze o cunostere temeinica a domeniului, experienta executiva si REZULTATE, de ce crede acest neica nimeni ca nici 3 ani de experienta administrativa executiva, din care 0 in domeniul ministerului, il califica pentru acest post de imensa responsabilitate. Datorita „competentei”predecesorilor acestui domn, avem azi mii de de morti pe sosele. Nu ar fi cazul sa facem o schimbare?

  2. Corect,ca se pricepe presedintele la „cadre” ca pe vremuri:”ce zic serviciile,aia e…! Dar daca „aia” joaca alte „carti”?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.