Repartizarea in licee se va face pe 3 iulie 2009

Repartizarea in licee se va face pe 3 iulie 2009

0 176

Chiar daca ultimul clopotel pentru anul scolar 2008/2009 a sunat de iesire inca de ieri, iar vacanta de vara si-a intrat de azi in drepturi, unii elevi trebuie inca sa mai treaca portile scolilor.
Testele nationale s-au incheiat de mult, iar rezultatele au fost, dupa posibilitati, mai bune sau mai putin bune. Insa consecintele concrete ale acestor testari nationale abia acum vor fi resimtite de invatacei. Repartizarea nationala computerizata in licee si scolile de arte si meserii, in 2009, va avea loc in data de 3 iulie.
Astfel, intre 18 si 25 iunie elevii impreuna cu parintii si dirigintii lor vor completa fisele de inscriere cu optiuni, urmand ca pe 3 iulie sa afle la ce liceu au fost admisi.
Cei care nu vor prinde nici un loc la liceu, din cauza optiunilor insuficiente sau a mediei prea mici, mai au o sansa in a doua etapa.
Intre 6 si 10 iulie, elevii vor trebui sa completeze noi fise, urmand ca pe 13 iulie sa se desfasoare a doua etapa a repartizarii computerizate. De la inceputul lunii septembrie pana pe data de 10, vor fi repartizati elevii care nu au participat la nici o etapa sau nu au fost repartizati in nici una din etapele precedente.
Elevii care vor sa fie admisi la liceele vocationale sau cele cu predare intr-o limba straina/materna, vor trebui sa sustina, ca si pana acum, probele de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.
Inscrierile pentru aceste examene sunt in plina desfasurare, ele fiind programate, la nivel naitonal, pentru datele de 12-15 iunie. Probele propriu-zise se vor desfasura intre 16-18 iunie, iar pe data de 20 iunie vor fi afisate rezultatele finale, in urma contestatiilor.
In cazul admiterii pe locurile speciale pentru rromi, calendarul prevede ca, pana pe 16 iunie, elevii de etnie rroma trebuie sa depuna cererile de inscriere, urmand ca intre 18 si 20 iunie sa fie repartizati.
De asemenea, intre 15 si 17 iunie vor fi repartizati la liceu si elevii cu nevoi speciale. Elevii din seriile anterioare, care vor implini 18 ani pana la data de 13 septembrie 2009, vor fi repartizati in invatamantul seral sau cu frecventa redusa intre 27 si 19 iulie 2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.