Reparații pe tronsonul Predeal – Timișul de Sus

Reparații pe tronsonul Predeal – Timișul de Sus

0 79

CFR vrea să demareze unele lucrări de reabilitare pe linia dintre Predeal şi Timişul de Sus, unde sunt probleme, după ce terasamentul a început să se degradeze. Astfel, compania feroviară vrea să înlocuiască traversele de lemn cu unele de beton, echipate cu sistem de prindere elastică directă.

Lucrarea este estimată la suma de 949.873 de lei, cu tot cu TVA, şi ar urma să fie realizată în cel mult 77 de zile. Pentru selectarea unui constructor, a fost lansată o licitaţie, iar termenul de depunere a ofertelor este data de 21 aprilie. De altfel, constructorul care va realiza această reabilitare va trebui să ofere şi o garanţie de execuţie de 3 ani, de la semnarea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor fără obiecţii.

Cei 27 de km nu au fost reabilitaţi în ultimele decenii şi au nevoie de reparaţii urgente. Din cauza reliefului dificil costurile pentru modernizarea căii ferate dintre Braşov – Predeal sunt cele mai mari dintre toate cele estimate pentru reabilitare, 12 milioane euro/km. CFR vrea să acceseze fonduri europene în vederea modernizării acestui tronson de cale ferată. În prezent vitezele pe acest tronson de 27 de km sunt foarte mici: trenurile IR fac între 25 şi 38 de minute, iar cele Regio, între 42 şi 44 de minute.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.