Reparatii capitale pe 13 Decembrie si Carpatilor

Reparatii capitale pe 13 Decembrie si Carpatilor

0 158

Primaria a anuntat, prin vocea blanda, dar hotarata, a viceprimarului Miklos Gantz, devenit de cateva luni viceasfaltator de Brasov, ca, teoretic, incepand de ieri, pornesc lucrarile de reabilitare completa a strazii 13 Decembrie, pe tronsonul cuprins intre intersectia de la Ceasul Rau si pana la cea cu Bulevardul Garii, mai cunoscuta sub numele de Faget..
Aceste lucrari, ca si cele de pe Carpatilor, strada supusa aceluiasi regim de reparatii, sunt finantate din fonduri obtinute de municipalitate dintr-un imprumut BERD.
Lucrarile vor incepe cu o intarziere de peste o luna – la ce nu s-or fi inteles Primaria si cu ceilalti participanti la lucrari nu banuiti? – dar viceasfaltatorul Miklos Gantz afirma ca se incearca terminarea lucrarii pana la finele lui 2009.
E clar, urmeaza, cel putin pe ultima suta, o „fusheraie de prima categorie!
Gantz a mai declarat ca demersurile vor fi de durata pentru ca lucrarile nu se vor limita doar la o asfaltare sau la o reparatie de urgenta, ci se va lucra la structura de rezistenta a cailor de rulare, se vor ingropa in subteran toate conductele si retelele aeriene, se vor schimba toate borduriles si se vor repara toate trotuarele.
La ce se vor schimba toate bordurile nu inteleg, caci am vazut ca majoritatea sunt bune si se pot refolosi. Ce, are nevoie vreun stab sau prieten de al Primariei nevoie de ele, pentru drumeagul spre vilisoara?
Cat despre bagatul retelelor in subteran, acesta este un lucru foarte bun, numai ca Primaria ar trebui sa-i cam intepe in fund pe proprietarii retelelor ca sa bage viteza la lucrarile acestea.
In cele doua zone in care vor se va lucra, vor fi montate semne de circulatie de restrictie. Gantz a declarat ca nu se pune problema inchiderii complete a circulatiei pe aceste doua strazi, dar poti sa stii daca nu i se va nazari cuiva, la un moment dat, ca nu va fi nevoie de asa ceva, pentru perioade scurte de timp, aflate in zona a catorva luni – ce sunt cateva luni fata de imensitatea spirituala a vesniciei? – iar eventuala inchidere va fi anuntata din timp cetatenilor.
Chestia asta cu neinchiderea circulatiei si anuntarea din timp nu ma incanta, pentru ca precedentele vorbesc. Iar un bun gospodar nu ar fi facut altceva decat sa inchida complet circulatia, sa zicem o luna, in acest timp concentrand puternic pe lucrare oameni si utilaje pentru toate tipurile de lucrari, biciuindu-i in acest sens pe toti cei care au pe acolo conducte si cabluri, si astfel ar fi demonstrat ca toti coordonatorii lucrarii gandesc modern si europeneste.
Si ma mai mira imprumutul de la BERD, care, oricum, este mai scump decat accesarea altor fonduri la indemana. Sau din alte parti comisionul iesea mai slabut, ca un porc cu limbrici?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.