Renul de Argint

Renul de Argint

0 80

Nostalgicii varstei a treia, melomanii trecuti de prima tinerete sau pasionatii de spectacol fara varsta de la poalele Tampei au rabdarea greu pusa la incercare zilele astea. Mai abitir chiar decat pensionarii ce asteapta promulgarea legii pensiilor de catre Basescu. La Brasov, vaca de (pro)muls e ceva mai zvelta si arata de-a dreptul a cerb. Iar mulgatorii fruntasi, manuind dexter instalatia cu mai multe sustare electorale, sunt trei la numar. Tustrei cu mari realizari in domeniu, se inghesuie la ugerul vacii noastre cu coarne bogate si boncaluit muzical, doar-doar or pompa ceva voturi, simpatie, popularitate si recunostinta.


Cerbul de Aur, desi aduce mai degraba a exemplar de septel national si pare vaca cea grasa, este prins in catarea a trei vanatori destoinici. Mare mirare sa scape neatins de intentiile cinegetice ale vreunuia din ei. George Scripcaru, Aristotel Cancescu si Constantin Nita abia asteapta sa aduca personal Cerbul pe scena? din Piata Sfatului si sa-si taie nevazuti o ciozvarta zdravana din spate pentru petrecerea electorala de dupa spectacol.


Desi ultimul pare ceva mai discret si mai dezavantajat decat primarul si presedintele CJ, fiti pe pace. Si-a trimis pe urmele Cerbului un gonaci destoinic in persoana junelui pesedist Titus Corlatean. Iar la conducerea TVR,? tarcul in care se preumbla salbaticiunea, a fost uns de curand prin troc politic Alexandru Sassu de la PSD. Asa ca sunt intrunite toate conditiile pentru ca sceneta siropoasa a readucerii Cerbului de Aur in fata brasovenilor sa semene leit cu montajul pesedist de majorare a pensiilor. Ajunge sa propui insistent, la limita santajului, dupa care sa-i lasi pe domnii cu raspunderi si functii sa gaseasca fonduri ca sa-ti faca hatarul.


La un calcul rece, Cerbul de Aur nu va mai boncalui anul acesta pentru urechile melomane ale brasovenilor. TVR pare suficient de secatuita la pusculita ca sa se mai inhame la final de sezon la cheltuiala enorma de organizare a unui astfel de festival. Care, in cea mai roz dintre situatii, are toate sansele sa devina un eveniment ce se-ntampla din doi in doi ani, dupa sincopa de anul trecut. Gestionarii de mai an ai destinelor TVR motivau atunci imposibilitatea de a organiza Festivalul prin sleirea bugetului institutiei de jubileul TVR 50, care i-ar fi lasat pe sponci. Nimeni n-a cercetat inca indeajuns de penal praduiala banului public ce se savarseste cu candoare televiziva la Televiziunea Nationala. In plus, PSD-ul s-a trezit cam pe neasteptate cu pleasca directoratului TVR in brate ca sa aiba timp sa propuna o strategie de cumparare de voturi sub Tampa pe portativ.


Asadar, Cerbul are sanse mizere sa mai dea pe-aici anul asta. In ciuda efortului financiar la care este dispus primarul Scripcaru. In pofida acelorasi scremeri pecuniare de la care nu s-ar da indarat nici presedintele Cancescu. Si cu toata transpiratia haitasului PSD Corlatean, care asuda pe coclauri sa-i faca pe plac conului Nita Constantin. Suma e prea mare – un milion de euro numai partea TVR .- iar timpul prea scurt pentru contactarea vedetelor doritoare sa cante sub Tampa, ca sa nu iasa o susanea reusita.


In plus, Romania melomana pare lejer saturata dupa puhoiul de staruri ce au pus piciorul pe la scenele noastre anul asta. La Bucuresti abia s-au stins ecourile rock ale septuagenarilor virili de la The Rolling Stones. Au fost precedati in Capitala de ritmurile dracesti ale satanistilor Alice Cooper si Marylin Manson. Tot pe-aici au mieunat lasciv fetele de la The Pussycat Dolls. La Sibiu tocmai a cantat Julio Iglesias si o va face si in alte cateva orase. Nici Brasovul n-a stat rau, dupa ce l-a audiat pe? Michael Bolton.


Una peste alta, singura nisa pentru inghesuirea Cerbului la ieslea de sub Tampa ar fi, in cel mai bun caz, prin octombrie. Daca tot s-au dus atat de departe cu programarea, de ce sa nu-l impinga prin decembrie, incolo? Ar avea ceva sigur, pentru ca atunci vine un Mos de legenda care n-a tras pana acum teapa si, vorba cantecului, „niciodata n-a lipsit”.


N-o sa fie chiar un Cerb de Aur, dar ar putea iesi un Renul de Argint pe cinste.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.