Renate Weber despre referendum

Renate Weber despre referendum

0 60

Renate Weber, europarlamentar, si nu din cel ajuns mai mult aiurea la Bruxelles, afirma ca organizarea referendumului este o diversiune creata de presedintele Traian Basescu.
Cum isi motiveaza europarlamentara, umblata si prin lumea buna a politicii, nu numai prin zoaie dambovitene, afirmatia?
Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat ca organizarea referendumului in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale este o diversiune creata de Traian Basescu si considera ca decizia presedintelui este „nu doar neconstitutionala, ci si nedemna”.
„Traian Basescu este disperat, scade in sondaje si a imaginat o formula care sa-l faca sa castige. Din pacate, organizarea referendumului este nu doar neconstitutionala, ci si nedemna si nu ii va da castig de cauza. Oricum, nici macar referendum nu se mai poate numi, fiindca referendumul are doar o singura intrebare. Acesta este mai mult un chestionar, un sondaj”, a afirmat Renate Weber.
Ea a sustinut ca nici in mediile europene decizia presedintelui privind referendumul nu este privita cu ochi buni.

Europarlamentarul PNL a mai afirmat ca Traian Basescu nu mai trebuie sa castige inca un mandat de presedinte, deoarece asta ar insemna „un dezastru” pentru Romania. Renate Weber a criticat totodata si refuzul sefului statului de a-l numi ca premier pe Klaus Johannis.

„Am fi putut avea un guvern in functie, care sa participe la negocierile cu FMI si care sa gaseasca solutii pentru iesirea din criza. E penibil ca de la presedintele Romaniei sa aud ca Guvernul nu poate scoate tara din criza, deoarece criza este mondiala. Un om cu demnitate si-ar fi dat demisia dupa o asemenea declaratie. Basescu nu mai poate fi presedintele Romaniei, e prea mult pentru Romania europeana a anului 2009. Gata, lasa-ne, du-te, te-ai epuizat din toate punctele de vedere, domnule presedinte”, a incheiat Renate Weber.

Oare pana unde duce nesimtirea lui Traian Basescu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.