Renasterea Aliantei D.A.?

Renasterea Aliantei D.A.?

0 119

“Fa-te frate cu dracu’ pana treci puntea”. Dupa acesta zicala s-au ghidat acum patru ani liderii PD si PNL, formand Alianta D.A., alianta care a castigat alegerile parlamentare. Dar ce te faci cand se strica alianta “cu dracu” si la poarta bate o noua repriza de alegeri parlamentare. Raspunsul este simplu. Te mai infratesti o data. Asa s-au gandit liderii PDL care s-ar putea intalni in aceasta saptamana cu membrii conducerii PNL, pentru a negocia realizarea unei majoritati parlamentare care sa formeze viitorul guvern, dupa alegerile parlamentare.
Surse din conducerea PDL au precizat ca liderii democrat-liberali vor sa initieze, chiar incepand cu aceste zile, negocieri cu membri ai conducerii PNL, pentru a realiza o formula politica care sa garanteze majoritatea parlamentara a viitorului guvern.
„Au gresit si ei fata de noi. Noi recunoastem ca nici noi nu suntem ingeri. Am avut si noi greselile noastre. Am invatat si noi, si ei, din greseli. Lucrurile se pot indrepta, fara patima si fara politicianism”, sustin sursele din conducerea PDL. Totusi pana la refacerea Aliantei da mai este cale lunga: „Este prematur. Si, oricum, acest for politic nu a fost desfiintat juridic. Alianta nu a fost denuntata de niciuna dintre formatiunile componente, astfel ca ea exista inca teoretic, la nivel juridic. Dar nu s-a discutat acest aspect juridic”.
Sursele democrat-liberale sustin ca exista o serie de „diferente ireconciliabile” in acest moment intre PSD si PDL, referitoare la masurile economice si fiscale pe care cele doua formatiuni le preconizeaza. De asemenea, democrat-liberalii spun ca „PSD este adevaratul adversar al PDL, din punct de vedere doctrinar, dar in PSD sunt si adevaratii adversari ai PDL, din punct de vedere uman”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.