Remes – coruptie la nivel inalt sau diversiune?

Remes – coruptie la nivel inalt sau diversiune?

0 228

?


In saptamana care a trecut, opinia publica din Romania a fost socata de o actiune media fara precedent prin brutalitatea ei, privind dezvaluirea televizata a unei potentiale infractiuni de trafic de influenta.


Protagonisti: fostii ministri ai agriculturii Remes si Ioan Avram Muresan, dati in primire de Ciorba.


?


Senzationalul si maximul de soc mediatic a fost atins.


Imaginile ?au fost dezbatute si analizate in fel si chip, pe toate fetele si pe toate canalele media. Dar… dupa ce s-au racit si s-au mai linistit evenimentele, apar intrebarile.


Unele s-au pus, dar raspunsurile nu sunt concludente.


1. Este Remes un taran naiv si infometat care nu cunoaste subteranele de diversiune media ale Bucurestilor si accepta sa fie mituit in piata publica de catre unul dintre cele mai controversate personaje taraniste cunoscut ca se afla sub ancheta pentru coruptie, cum este Ioan Avram Muresan?


2. Nivelul coruptiei in Guvernul Tariceanu se rezuma la niste caltabosi si cativa litri de palinca?


3. Este chiar atat de sigura pierderea celor 110 milioane de euro, transa alocata de Uniunea Europeana, ?Ministerului Agriculturii?


4. Este Remes cel mai mare corupt din Romania si din Guvernul pe care abia l-a parasit?


Mai sunt si altele…


Ca sa ne facem o opinie cat de cat corecta, trebuie sa ne intoarcem in timp cu vreo 7-8 ani si sa ne amintim ca in perioada in care Ioan Avram Muresan era Ministru al Agriculturii in Guvernul taranist al lui Radu Vasile, Decebal Traian Remes era Ministru de Finante.


In aceeasi perioada, opinia publica romaneasca a fost martora unor mari scandaluri de coruptie si de infractionalitate transfrontaliera cu mari implicatii asupra bugetului Romaniei legate de exacerbarea contrabandei cu tigari, dar mai ales a contrabandei si productiei de alcool, insumand deturnari de sute de milioane de dolari…toate in ograda MINISTERULUI DE FINANTE. ?Atunci au aparut diversiuni de natura Tigareta 2 – Trutulescu.


La vremea respectiva, in barfa bucuresteana se vorbea de experimentatul ministru Remes, care venea din Baia Mare, de la o controversata firma privata din domeniul alcoolului.


Acest personaj, aparent somnolent, nepotrivit si grosolan in ambientul de modelling? guvernamental al lui Tariceanu, este, de fapt, trecut prin multe si, in opinia noastra, e dependent de o grupare foarte experimentata in a creea diversiuni media, majore.


?


Totul este simplu si logic!


a. Ioan Avram Muresan anchetat pentru coruptie, la mana procurorilor din DNA, dar si altor servicii care detin probe impotriva sa.


b. Ciorba Gheorghe – controversat om de afaceri din Baia Mare, inculpat din 2004 intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 17 miliarde de lei (dosar tergiversat mai bine de 2 ani), cunoscut ca instigator si practicant al sistemului de autodenunt si in alte dosare de coruptie instrumentate de Procuratura.


c. Traian Decebal Remescare se lasa convins sa mearga ziua in amiaza mare la o? arhicunoscuta cafenea din Piata Dorobanti, unde este locul preferat de intalnire al Babilonului subteran de informatii, paparazzi, media si a manipulatorilor de media.


d. Modul in care a fost instrumentat asa-zisul flagrant de imagine, in aparenta constituie o proba juridica de nezdruncinat impotriva lui Remes; in realitate, prin insasi modalitatea de promovare media, ea a fost dezamorsata si anihilata.


e. Intregul ansamblu al actiunii se vede clar ca nu a fost realizat de procurorii de la DNA, ci este rezultatul unor factori de diversiune, care au angrenat pe parcurs atat procurorii DNA care se lasa mainipulati cu stiinta sau fara, dar mai ales protagonistii politici care se omoara pe ciolan.


?


Rezultatul – o lovitura de imagine?


La prima vedere, marele castigator al acestei actiuni este Presedintele Romaniei si Partidul Democrat.


In realitate, in jocul acesta s-au facut doar primele mutari, spectaculoase intr-un fel, dar care ar putea duce la un soc de imagine cu reactie inversa, adevaratul castigator devenind PNL-ul si Guvernul Tariceanu.


Pare o prostie?


Ganditi-va ca opinia publica retine doar actualitatea si, din acest iures se va impamanteni ca nivelul coruptiei in PNL se situeaza la nivel de palinca si niste caltabosi, pentru o ipotetica interventie, neclara, intr-o licitatie prin Oltenia… ?


?


Urmatoarea mutare apartine liberalilor


Acestia o sa puna in contrapartida marile realizari in domeniu, ale Partidului Democrat la nivelul Bucurestiului alaturi de performantele de sute de milioane si miliarde de euro ale vicepresedintelui PD, primarul General Videanu.


?


Mostenirea Remes la …AGRICULTURA!


Cat priveste imaginea Ministerului Agriculturii, va fi foarte interesant sa urmarim activitatea noului ministru, Dacian Ciolos, al carui palmares profesional, pentru varsta lui, este atat de pompos incat ne duce cu gandul la un alt fost demnitar din anturajul lui Tariceanu care, mai anul trecut conducea destinele AVAS – Orasanu.


Odata cu numirea acestui nou ministru se vor rezolva, ca prin minune, problemele de comunicare cu Uniunea Europeana si, mai ales, se vor debloca, tot ca prin minune, fondurile pentru agricultura alocate Romaniei. Va trebui sa aplaudam deblocarea transei de 110 milioane de euro, care ni se va prezenta ca pe o mare realizare a Guvernului Tariceanu, in conditiile in care ni se cuvenea de drept, avand in vedere ca Romania contribuie cu peste 2 miliarde de euro anual, la bugetul Uniunii Europene.


Au trecut aproape nevazute…


Cat priveste diversiunea de imagine, cu scandalul Remes, au trecut aproape nevazute:  • actiunile ungurilor din afara si din interiorul Romaniei pentru divizarea pe motivul regionalizarii tarii;

  • cresterea tuturor preturilor, mai ales la produsele alimentare, in contextul devalorizarii cursului de schimb al euro si al dolarului in raport cu leul, indice care ne arata clar, ca economia nu are nici un fel de crestere reala ci, se bazeaza doar pe aportul valutar, aleatoriu, al romanilor care si-au luat lumea in cap si picioarele la spinare. ?

Isi mai aduce cineva aminte de alte timpuri cand astfel de proceduri erau aproape cotidiene?


?


Mihai Barbuliceanu?? ?????????????????????????????????????????????????


??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.