Remember Miorita in aceasta seara, la Sala Patria

Remember Miorita in aceasta seara, la Sala Patria

0 716

Concert in amintirea unui ansamblu cu o istorie de peste 40 de ani in Brasov. „Remember Miorita” va avea loc vineri de la ora 19:00 la Sala Patria. Concertul este dedicat fostei Orchestre de Muzica Populara a Filarmonicii Brasov. Pe scena salii Patria vor concerta Orchestra „Plaiuri Transilvane”, Sava Negrean Brudascu, Ioan Berci si Claudia Miritescu

Concert in amintirea unui ansamblu cu o istorie de peste 40 de ani in Brasov.
„Remember Miorita” va avea loc vineri de la ora 19:00 la Sala Patria.
Concertul este dedicat fostei Orchestre de Muzica Populara a Filarmonicii Brasov.
Pe scena salii Patria vor concerta Orchestra „Plaiuri Transilvane”, Sava Negrean Brudascu, Ioan Berci si Claudia Miritescu.
Evenimentul se desfasoara in premiera, datorita colaborarii, tot in premiera intre Serviciul Cultura Traditionala si Filarmonica Brasov, spune organizatorul Adrian Valusescu.
Concertul isi propune sa aduca in atentia publicului orchestra de alta data Miorita, prin participarea unor artisti, orchestre si ansambluri de mare prestigiu din peisajul muzical folcoric. orchestra miorita1
Orchestra Miorita a trecut in coordonarea Filarmonicii in 1951 si a activat timp de 43 de ani, pana in 1994 cand a fost desfiintata.
Organizatorii ii indeamna pe brasoveni sa vina la concert deoarece, spun ei, este un eveniment unic in oras
Printre solistii orchestrei s-au regasit nume mari ai muzicii populare precum Irina Loghin si Benone Sinulescu.
De-a lungul timpului, orchestra a avut colaborari cu solisti de marca precum Ileana Sararoiu, Maria Tanase, Ioana Radu, Mia Braia sau Gica Petrescu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.