Remedii eficiente, tincturile simple

Remedii eficiente, tincturile simple

0 101

Tincturile simple sunt cele realizate dintr-o singura planta.Tincturile sunt extracte naturale hidroalcoolice obtinute prin macerare naturala in alcool de 40? dintr-o singura planta sau din combinatii de plante medicinale, in functie de natura bolii careia i se adreseaza. Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare si isi pastreaza calitatea terapeutica un timp indelungat.


Tinctura de sunatoare se foloseste la prepararea apei de gura; se face gargara cu 10 ml tinctura dizolvata in 100 ml apa fiarta si racita. In boli reumatice, se fac frectii pe zonele afectate. In boli de piele, arsuri si degeraturi se pun comprese imbibate cu tinctura de sunatoare. Pe cale interna se utilizeaza de la 20-30 picaturi (pana la 6 lingurite pe zi) pentru depresii nervoase, icter infectios, insomnii, somnambulism, boli urinare, incontinenta urinara, dereglari ale ciclului menstrual. Tratamentul dureaza 7 zile si se poate relua dupa 2-3 zile de pauza.


Tinctura de cimbrisor se foloseste pe cale interna in tuse convulsiva, tuse spastica, astm, raguseala, anorexie la anemici. Aceasta tinctura actioneaza ca antiseptic asupra ficatului si rinichilor, ameliorandu-le functia si elimina viermii intestinali. Se administreaza cate 20-30 picaturi pe zi pentru copii si 30-60 picaturi pe zi pentru adulti. Extern, tinctura de cimbrisor se foloseste sub forma de: tamponari, masaje, comprese, gargara, frictionarea musculaturii membrelor si coloanei vertebrale, in dezinfectarea si cicatrizarea ranilor sau scleroza in placi (leuconevraxita).


Tinctura de coada-soricelului – extern, se pun comprese si se fac spalaturi pentru calmarea tenurilor inrosite si iritate, arsuri, plagi purulente, eczeme, ulcer varicos, hemoroizi, spalaturi bucale in abcese dentare. Pe cale interna, se iau 10-20 picaturi in ceai care se bea dimineata pe stomacul gol, pentru eliminarea viermilor intestinali. In leucemie, pentru reinnoirea sangelui, se folosesc 10-20 picaturi pe zi. In boli interne ca enterocolite, colici gastrice, cistite, dismenoree, hipermenoree, marirea secretiei biliare, se iau cate 10-15 picaturi de 3 ori pe zi.20 picaturi pe zi. In boli interne ca enterocolite, colici gastrice, cistite, dismenoree, hipermenoree, marirea secretiei biliare, se iau cate 10-15 picaturi de 3 ori pe zi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.