Remaniere portocolie

Remaniere portocolie

0 93

Premierul Emil Boc prins intre grupurile care se bat pentru controlul partidului asteapta decizia finala pentru o remaniere guvernamentala, practic o operatiune care urmareste pe langa un scop de imagine rezolvarea unor dispute din PDL. Se cauta o varianta pentru a depasi momentul. Controversele extrem de puternice arata cat este departe de o posibila impacare in interiorul partidului. Boc, fara initiativa personala, urmareste un singur lucru – sa nu supere Cotrocenii. Seful Executivului a avut, marti, o zi de naveta intre Palatul Victoria si Cotroceni.
Singurul lucru cert in urma intalnirilor cu Traian Basescu este acela ca acesta a cerut o discretie totala asupra miscarilor din guvern.
Cei care au facut “naveta” La Cotroceni nu le-au raspuns la telefoane nici macar colegilor de partid.
Potrivit presei, sunt unii ministrii care au foarte multe sanse de a fi schimbati: ministrul Muncii, Mihai Seitan, cel al Finantelor, Sebastian Vladescu, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, dar si ministrul Apararii, Gabriel Oprea, sau cel al Comunicatiilor, Gabriel Sandu. Totodata, aripa Udrea, din care fac parte Sever Voinescu si Cristian Preda (critici constanti ai activitatii Guvernului), a cerut ca tripleta Blaga (Administratie si Interne) – Videanu (Economie) – Berceanu (Transporturi) sa fie retrasa din Executiv.
Posibilii inlocuitori ai ministrilor remaniati ar fi:
• Mircea Miclea ar putea fi inlocuitorul lui Daniel Funeriu la conducerea ministerului Educatiei.
• Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, ar putea prelua mandatul de ministru al Finantelor de la Sebastian Vladescu.
• Conducerea Ministerului Agriculturii, in cazul schimbarii lui Mihail Dumitru ar putea fi preluata de democrat-liberalul Valeriu Tabara sau independentul Valeriu Steriu.
• Mihail Seitan ar putea fi inlocuit la Ministerul Muncii de catre doua personaje care au mai detinut acest prortofoliu – Gheorghe Barbu sau Marian Sarbu.
• Locul lui Gabriel Sandu la conducerea Ministerului Comunicatiilor ar putea fi luat de Raluca Turcan.
Se pare ca dupa discutiile dintre liderii PDL si Traian Basescu s-a hotarat ce ministrii urmeaza sa fie remaniati:
• Radu Berceanu,
• Mihail Dumitru,
• Mihai Seitan,
• Gabriel Sandu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.