Remaniere pesedista?

Remaniere pesedista?

0 121

Mircea Geoana s-a aratat – sau a incercat sa-si arate muschiuletii? – nemultumirea fata de prestatiile a doi ministri de-ai sai din cabinetul Boc. Este vorba de Cristian Diaconescu si de Ecaterina Andronescu, adica Externele si Invatamantul.
Geoana ii imputa primului atitudinea in privinta dosarului Republica Moldova si scurgerea in presa a unui document al diplomatiei austriece, adica vestitul dosar uitat pe biroul de pe langa drumul cancelarului austriac, atunci cand acesta s-a intalnit cu seful menajeriei politice dambovitene.
Geoana ii mai reproseaza lui Cristian Diaconescu si atitudinea in ceea ce priveste evenimentele din Moldova, Presedintele PSD s-a aratat nemultumit de reactia intarziata a lui Diaconescu la acuzatiile aduse Romaniei de Vladimir Voronin. Este totusi greu de crezut ca puricele romanesc ar fi putut intepa temeinic ursul rusesc, care tocmai intinde laba spre mierea basarabeana, cu tot bazaitul albinelor din acel stup. Sau Geoana isi aminteste ca si el a pornit din diplomatie spre functia de astazi?
Iar sarmanei Ecaterina Andronescu ce sa mai vorbim? Sunt arhicunoscute framantarile din invatamantul romanesc, dar este greu de crezut ca ceea ce s-a distrus an dupa an poate fi recladit in cateva luni. Poate ca Andronescu ar putea indrepta, pe moment, cate ceva, scurtand sau lungind nadragii din tiv. Dar este prea slaba sa faca o pereche noua dintr-un material de care cu totii trag, nelasand-o sa poata face croiul in liniste si fara sa taie in carne vie, multora convenindu-le de minune buba.
Si uite cum cei doi ministri au ajuns pe lista neagra si sunt pe punctul de a fi remaniati. Caci Basescu stie, acuma, in preajma europarlamentarelor si in vederea prezidentialelor, sa profite si sa traga de acolo de unde ata este mai subtire, ca sa mai rupa din imaginea pesedista.
Partida de sah continua si asteptam urmatoarea miscarecaci timpul pe ceas a cam trecut.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.