Reluarea dezbaterii despre Legea privind castrarea chimică a violatorilor !

Reluarea dezbaterii despre Legea privind castrarea chimică a violatorilor !

0 393

Avand in vedere gravitatea sociala a monstroasei fapte de viol de la Vaslui senatoarea Firea Gabriela, purtatoare de cuvant a PSD, sustine public, in numele zecilor de mii de semnatari ai Petitiei, ca devine stringent oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, Proiectul initiat de d.na Firea, purtătorul de cuvânt al PSD  deja a trecut de Senat și așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților”. În opinia acesteia, „este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz și să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului„(…).”Violul este o crimă care trebuie pedepsită cu toată asprimea! Este ceva în neregulă dacă violatorii nu se mai tem de repercusiunile legii.

Drama tinerei din Vaslui ridică serioase semne de întrebare în legătură cu ideea de justiție in Romania. Ca și cum violul în sine nu este o traumă suficient de mare pentru a marca pe viață destinul unui om, victima este acum și ținta unei campanii de denigrare dusă de autorii faptei, care au fost eliberați din arestul preventiv. Aceste lucruri ne arată că ceva este în neregulă, pentru că, iată, violatorii nu au niciun fel de teamă de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotrivă se declară mândri și continuă să-și agreseze victima în alte moduri”, spune Firea, într-un comunicat de presă.

„De asemenea, poate va fi considerată oportună reluarea dezbaterilor în Parlament asupra legii privind castrarea chimică a violatorilor, proiect care a trecut de Senat și așteaptă să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților”,  spunea si ieri purtătorul de cuvânt al PSD.În opinia acesteia, „este poate momentul să luăm în seamă zecile de mii de voci care au luat atitudine în acest caz și să înăsprim atât pedepsele pentru astfel de infracțiuni, cât și măsurile preventive pe parcursul derulării cercetărilor și a procesului”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.