„Relaxare din punct de vedere financiar” un nivel atins doar de 1%...

„Relaxare din punct de vedere financiar” un nivel atins doar de 1% dintre români!

0 77

Doar 1% dintre români sunt relaxaţi din punct de vedere financiar, în timp ce 40% au o situaţie economică precară, iar 5 procente nu câştigă suficient pentru a-şi acoperi strictul necesar traiului zilnic.
Pe de altă parte, conform ultimului studiu sociologic realizat de Reveal Marketing Research, 43% dintre cetăţeni afirmă că pot face faţă nevoilor financiare lunare, însă doar 16 procente reuşesc să pună bani deoparte

„Cei 60% din românii cu o situaţie financiară cel puţin acceptabilă sunt în special bărbaţi, în special oameni cu vârsta între 25 şi 34 de ani, şi îi găsim concentraţi, dacă vreţi, în Bucureşti-Ilfov, Banat, Transilvania şi Dobrogea. Pe cei 40% care au situaţie financiară dificilă, vorbim despre persoane cu vârsta între 45 şi 50 de ani, zonele sunt în special Oltenia şi Crişana-Maramureş.
Vă atrag atenţia asupra absenţei Moldovei din această listă, de ceva timp există semnale în diferite domenii că în Moldova are loc o creştere a nivelului de trai”, a declarat sociologul Barbu Mateescu.

Doar 16 procente reuşesc să pună bani deoparte!

Conform studiului, cele mai mari dezechilibre financiare ale românilor sunt provocate de problemele medicale, cheltuieli neprevăzute sau plata întârziată a facturilor.

Sondajul a fost realizat la comanda Raiffeisen Bank, pe un eşantion de 1.000 de persoane, şi are o marjă de eroare de plus-minus 3%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.