Relatiile sexuale dintre profesori si elev vor fi interzise prin lege

Relatiile sexuale dintre profesori si elev vor fi interzise prin lege

0 100

Daca pachetul de legi ale Educatiei propus de ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, va fi aprobat, profesorilor li s-ar putea interzice, prin lege, sa intretina relatii sexuale cu elevii, indiferent daca acestia sunt majori sau minori.


Noul statut al personalului didactic prevede clar interzicerea hartuirii sexuale si a relatiilor sexuale cu elevii, inclusiv a relatiilor consensuale, indiferent daca elevii sunt minori sau majori si interzicerea oricaror forme abuzive de autoritate.


Ministrul Educatiei a declarat in acest sens: „E o chestiune de etica obligatorie, care trebuie sa fie si in scris. Anul trecut, am vrut sa luam masuri, dar nu am avut baza legala”


De asemenea, proiectul legislativ prevede interzicerea agresiunilor fizice asupra elevilor, sub orice forma, asigurarea protectiei fiecarui elev prin denuntarea oricaror forme de violenta fizica si verbala, a oricarei forme de discriminare, abuz, neglijenta sau de exploatare a elevilor.


?


Meditatiile vor fi interzise

Potrivit proiectului, profesorilor le este interzisa fraudarea examenelor de orice tip contra bani, obiecte sau servicii, solicitarea de catre personalul didactic a unor sume de bani sau cadouri, ?n vederea obtinerii de catre elevi a unor rezultate scolare incorecte, traficul de influenta si favoritismul ?n procesul de evaluare, colectarea de fonduri de la elevi sau de la parintii acestora pentru cadouri sau pentru protocolul destinat cadrelor didactice antrenate ?n organizarea si desfasurarea unor activitati de evaluare. Mai mult, cadrelor didactice le sunt interzise meditatii cu proprii elevi, contra unor avantaje materiale. ?n ceea ce priveste principiile si normele de conduita obligatorii ale personalului didactic ?n relatiile cu elevii, profesorii vor fi obligati sa se ?ngrijeasca de asigurarea libertatii de exprimare a elevului, de excluderea din relatiile cu elevii a oricarei forme de discriminare, acordarea cu obiectivitate si profesionalism a calificativelor si a notelor si respectarea demnitatii si excluderea abuzurilor de orice fel ?n raport cu elevii. Profesorii vor fi obligati prin lege sa dea dovada de exigenta, corectitudine si coerenta comportamentala, sa acorde o atentie diferentiata ?n functie de nevoile educative ale fiecarui elev. De asemenea, ?n exercitarea activitatilor didactice personalului didactic ?i este interzis consumul de alcool, organizarea pariurilor si a jocurilor de noroc sau utilizarea de materiale informative interzise. Sanctiunile pentru nerespectarea acestor prevederei pornesc de la avertismente si pot duce chiar si la desfacerea disciplinara a contractului de munca.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.