Relaţie economică-culturală-administrativă Braşov-New York

Relaţie economică-culturală-administrativă Braşov-New York

0 197

Braşovul este un oraş frumos, cu mult potenţial, consideră Joseph Borelli, consilier local în New York. Oaspetele newyorkez a discutat cu autorităţile locale iniţierea unei colaborări între cele două oraşe.

Când se gândesc la România, Braşovul nu este prima opţiune a turiştilor americani. Situaţia trebuie să se schimbe, pentru că Braşovul este un oraş frumos, cu mult potenţial, consideră Joseph Borelli, consilier local în New York, aflat în vizită la Braşov. Oaspetele newyorkez a discutat cu autorităţile locale iniţierea unei colaborări între cele două oraşe.

Discuţiile au vizat posibilităţile de cooperare la nivel economic, dar şi cultural, educaţional şi la nivel de administraţie. O infrastructură mai bună ar ajuta foarte mult Braşovul. Consilierul american a simţit pe pielea lui ce înseamnă lipsa unui aeroport şi trei ore de mers cu maşina de la Bucureşti la Braşov. După calvarul deplasării, a mai avut puterea să glumească.
„Drumurile din România nu sunt mai proaste decât cele din New York. Totuşi, sunt multe privelişti deosebite spre munţi”
, a spus mucalit Borelli.

Vizita oficialului american are loc după ce, în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, reprezentanţi ai municipalităţii braşovene au fost într-o vizită în metropola americană.
„Am abordat diferite teme, legate de administraţia locală, componenta economică, investiţională. Ne bazăm foarte mult pe dumnealui, ca un factor de influenţă al zonei politice, pentru că dumnealui a avut un rol important în zona electorală în Statele Unite”, a declarat primarul George Scripcaru.

Joe Borelli a mai fost primit de conducerea Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, care l-a invitat să participe, anul viitor, în calitate de speaker, la o conferinţă internaţională. Agenda sa a mai inclus o întrevedere cu reprezentanţi ai mediului economic braşovean şi conducerea Camerei de Cormerţ şi Industrie. Joe Borelli nu va pierde ocazia de a asista şi la spectacolele Cerbului de Aur.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.