Reinoire liberala?

Reinoire liberala?

0 360

Dupa reuniunea de la Sinaia “varfurile” liberale se intalnesc astazi in capitala pentru ultimele retusuri inaintea congresului de la sfarsitul acestei saptamani. In forumul de la acest inceput de saptamana – Delegatia permanenta – vor fi dezbatute si validate ultimele decizii legate de cum va fi condus si de cine PNL, dupa “fractura” realizata de Gruparea platformista a lui Stolojan si Flutur.


Membrii Comitetului executiv au decis ca din viitoarea structura de conducere a formatiunii vor face parte 15 vicepresedinti – sapte alesi la nivel national, pe domenii de activitate politica si alti opt pe regiuni de dezvoltare. Dupa cum se vede noua structura de conducere seamana cu aeea a PSD.


Toti vor fi alesi prin vot uninominal, fiind inlaturat astfel sistemul votului pe lista propusa de liderul partidului, impusa de Theodor Stolojan in 2002. Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a declara dupa sedinta CEx, ca din biroul de conducere vor mai face parte cate un membru din cele opt regiuni de dezvoltare si alti sapte de la centru, astfel incat, in total, structura va numara nu mai putin de 31 de persoane, inclusiv presedintele.
Calin Popescu Tariceanu este singurul candidat la presedintia PNL, iar majoritatea membrilor CEx si-au atribuit deja, in mare parte, cele 15 posturi de vicepresedinti. Candidatii pe regiuni raman  • Cristian David pe zona Moldova,
  • Teodor Melescanu pe zona Muntenia,
  • Puiu Hasotti pe zona Dobrogea,
  • Dan Radu Rusanu pe zona de vest,
  • Teodor Atanasiu sau Eugen Nicolaescu pe zona Ardeal
  • Mihai Voicu pe zona Oltenia.

Pentru celelalte posturi de vicepresedinti de la centru ar urma sa candideze Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Adrian Iorgulescu si Varujan Vosganian sau Atanasiu, in cazul in care nu va merge pe regiuni.


Ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu isi va anunta candidatura pentru una din functiile de vicepresedinte.


Reamintim ca liberalii au eliminat din statut incompatibilitatea intre functia de presedinte de organizatie si cel de vicepresedinte la nivel central, deschizand astfel posibilitate ca sefii de filiale sa poate candida pentru conducere.


?


Horia D.R

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.