Reîncepe transportul gratuit al bicicletelor în Poiana Brașov

Reîncepe transportul gratuit al bicicletelor în Poiana Brașov

0 35

Având în vedere condițiile meteo, dar și solicitările primite din partea bicicliștilor, operatorul de transport RATBV a reluat, de astăzi, transportul bicicletelor în Poiana Brașov. Toate autobuzele care vor circula pe linia 20 vor asigura și transportul bicicletelor.

,,Având în vedere vremea frumoasă și discuțiile pe care le-am avut cu comunitatea de bicicliști, am luat decizia ca din această săptămână să asigurăm transportul gratuit al bicicletelor spre Poiana Brașov. Atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, în fiecare oră, vom putea transporta 27 de bicilete. Îi rugăm pe bicicliști să vină cu 10 minute înainte de ora de plecare a autobuzelor pentru a avea timpul necesar să-și încarce bicicletele și să le asigure”, a precizat Flavia Boghiu, viceprimarul Municipiului Braşov.

În fiecare zi, pe linia 20 toate cele trei autobuze care pleacă în fiecare oră din Livada Poștei vor fi dotate cu sisteme de transport al bicicletelor. Autobuzul cu plecarea din Livadă de la ora fixă va avea remorcă pentru 10 biciclete, autobuzul de la și 20 de minute va avea remorca pentru 14 biciclete, iar autobuzul de la și 40 de minute va avea suport pentru 3 biciclete. Conform precizărilor reprezentanților RATBV, bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident. Suporturile de transport sunt omologate și nu prezintă pericole pentru siguranța bicicletelor.

Pentru a nu apărea situații de nerespectare a graficelor de circulație, persoanele care doresc să beneficieze de serviciul gratuit sunt rugate să se prezinte cu circa 10 minute înainte de plecarea în cursă la peronul de îmbarcare, din Livada Poștei sau Poiana Brașov, pentru a avea timp să-și încarce și asigure bicicletele.

Transportul bicicletelor se realizează gratuit.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.