Reguli pentru pescari

Reguli pentru pescari

0 147

Ministerul Agriculturii pregateste un proiect care reglementeaza activitatea pescarilor. Potrivit acestuia, pescarii vor avea un carnet de evidenta a speciilor si cantitatilor de peste capturate in bazinele naturale, precum si data fiecarei partide de pescuit, informatiile fiind transmise anual Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA).


Proiectul de ordin vizeaza activitatea de pescuit recreativ/sportiv si prevede ca pescarii vor primi, odata cu permisul de pescuit, si un carnet de evidenta, in care va fi completata data fiecarei partide de pescuit si captura realizata si retinuta pe specii, exemplare si cantitati. Pescarul are obligatia sa returneze carnetul, completat, pana la sfarsitul fiecarui an, asociatiei de pescuit recreativ/sportiv de unde l-a primit, in caz contrar fiind sanctionat prin nepermiterea obtinerii unui permis in anul urmator. Daca pescarul a terminat de completat carnetul inainte de finalul anului, poate solicita un nou document.


?


Totodata, proiectul de ordin mai prevede ca ANPA va putea atribui dreptul de organizare a pescuitului recreativ/sportiv asociatiilor de pescari sportivi, in baza unui contract de administrare a resursei acvatice vii, pe o perioada de cinci ani cu posibilitate de prelungire.


Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura stabileste un numar minim de personal de paza, angajat sau voluntar, pe care asociatiile de pescari trebuie sa il asigure pentru bazinele piscicole naturale unde primesc dreptul de atribuire.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.