Reguli MODIFICATE pentru obtinerea permisului auto!

Reguli MODIFICATE pentru obtinerea permisului auto!

0 590

Candidatii respinsi la proba practica a examinarii pentru obtinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica, avand la dispozitie un an pentru a-si lua proba practica, informeaza avocatnet.ro. Insa, inainte de a incerca din nou sa treaca proba practica, candidatii trebuie sa mai urmeze cel putin 6 ore de conducere practica. Prevederile apar intr-un act normativ publicat in luna august in Monitorul Oficial.
Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august si va intra in vigoare in data de 5 octombrie.
Avocatnet.ro informeaza ca, din acest act normativ reiese ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului auto vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatii vor trebui sa plateasca taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica.
In prezent, pentru a obtine permisul, cei care sunt respinsi la proba practica trebuie sa dea din nou ambele probe.TRAFIC 4
Candidatii admisi la proba teoretica vor avea la dispozitie un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica pentru a trece de proba practica, chiar si din mai multe incercari.
In cazul in care candidatii pica proba teoretica, acestia vor putea sustine o noua examinare dupa cel putin 15 zile de la respingere, dupa achitarea unei taxe.
Candidatii care nu se prezinta la proba practica vor putea sa ceara programarea pentru o noua proba oricand in perioada de valabilitate a cursului de pregatire teoretica si practica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.