Reguli de Comportament in sala de fitness

Reguli de Comportament in sala de fitness

0 117

Mersul regulat la sala de fitness a devenit deja un trend si in Romania. Doamnele, domnisoarele si domnii au mai multa grija de look-ul lor si de aceea aleg sa scape de kilogramele in plus sau sa se mentina in forma mergand la sala.
De ce sa nu recunoastem: in sala de fitness, suntem cu totii vulnerabili. In fond, ne aflam acolo pentru a ne imbunatati aspectul fizic si a ne simti mai bine in pielea noastra, dar trebuie sa ne dezbracam la vestiare si, inevitabil, sa ne expunem celorlalti. Nu e deloc simplu, mai ales, daca ai complexe de ordin fizic.
Mergi la sala ca sa te relaxezi si sa scapi de stresul de peste zi, deci te simti libera sa spui si sa faci ce vrei.
E OK sa percepi ora de sport ca pe o evadare din stresul cotidian, insa avand in vedere ca nu esti singura care exerseaza acolo, nu e politicos sa-ti iei prea multe libertati.
De fapt, chiar si atunci cand mergi la sala exista cateva reguli esentiale pe care trebuie sa le respecti.

Iata cateva reguli de buna conduita de retinut in sala de fitness.

Regula numarul 1: respecta-i pe ceilalti din sala
Nu este deloc elegant sa te duci si sa incepi sa intrebi: „Mai dureaza mult?” „Sper ca nu va trebui sa astept jumatate de ora”.

Regula numarul 2: decenta la vestiar
Dupa ce ai iesit de la dus, infasoara-te cu un prosop mare si imbraca-te cat mai repede. Chiar daca nu sunt decat femei in jur, nu uita ca acestea sunt niste straine si nu ai de ce sa te expui in fata lor.

Regula numarul 3: exercitiile de incalzire nu se fac la vestiar
Acest lucru nu se face la vestiar, este nepoliticos fata de ceilalti si, in ultima instanta, inestetic.

Regula numarul 4: fii sociabila si comunicativa, dar nu exagera
Daca intri in vorba cu cineva, urmareste-i reactiile: evita contactul vizual? Iti raspunde scurt? Se imbujoreaza? Toate acestea sunt semnale prin care iti spune ca nu si-ar dori sa continue conversatia, deci nu insista.

Regula numarul 5: nu-i privi insistent pe cei din jur!
Femeia de alaturi are un bust superb. Te intrebi daca nu cumva are implanturi de silicon?
O alta doamna are cateva kilograme in plus si te intrebi cum de se mai poate misca, nu te holba la „defectele” ei fizice. Nici tie nu ti-ar placea sa fii aratata cu degetul.

Regula numarul 6: lasa ordine in urma ta!
Pune-te in locul lor si vei vedea ca si tu ai fi la fel de revoltata in astfel de situatii. Schimba-te numai la vestiar si lasa-ti hainele in ordine.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.