Regularizarea paraului Barsa

Regularizarea paraului Barsa

0 181

Ca si in alte zone, mai ales de munte, ale judetului Brasov, ploile au ingramadit apele in paraurile care curg, de altfel pasnic, pe langa unele localitati, dupa care acestea au facut prapad si au creat probleme autoritatilor locale.
Astfel, si autoritatile din Zarnesti s-au confruntat cu asemenea probleme, drept care reprezentantii primariei orasului au avut o serie de intalniri cu conducerea Serviciului de Gopodarire a Apelor (SGA), in vederea inlaturarii pericolului de revarsare a apelor paraului Barsa.
Discutiile s-au bazat pe necesitatea inlaturarii acestui pericol, aparut ca urmare a unor eventuale ploi abundente, motiv pentru care vor incepe, de saptamana viitoare, lucrari de regularizare.
Dupa cum au declarat reprezentantii Primariei Zarnesti, „cei de la SGA ne vor pune la dispozitie utilajele necesare, iar noi vom asigura combustibilul. In paralel, se vor realiza lucrari de curatare a podurilor si podetelor, precum si decolmatari ale rigolelor si santurilor de scurgere a apei pluviale”.
Este bine ca se face acest prim pas, iar lucrarile nu sunt de o asemenea anvergura incat sa nu poata fi terminate pana la venirea iernii. Nu se asteapta din partea autoritatilor locale decat ca locuitorii din zona sa si pastrezecuratenia locului si sa nu-si mai arunce resturile din gospodarii in apa Barsei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.