Regulamentul privind efectuarea serviciilor speciale de transport călători include cele mai multe...

Regulamentul privind efectuarea serviciilor speciale de transport călători include cele mai multe propuneri primite în perioada de dezbatere publică.

0 85

În ședința Consiliului Local de joi, 30 mai, a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea Regulamentului privind efectuarea serviciilor regulate speciale de transport călători, care are drept scop reglementarea circulației curselor speciale care asigură transportul angajaților la companiile din Brașov și din zona metropolitană.

În perioada de dezbatere publică au fost transmise 23 de propuneri de modificare a prevederilor proiectului de regulament, dintre care 9 au fost incluse în Regulamentul aprobat ieri de legislativul local.

Cele mai importante propuneri incluse sunt cele referitoare la accesul microbuzelor în zona centrului istoric (în proiectul inițial era prevăzută interdicția de a circula și opri în zona istorică; în urma propunerii primite, s-a identificat, ca soluție pentru centrul istoric, transportul angajaților cu microbuze) și la suprataxarea firmelor de transport care nu plătesc impozite pe autovehicule în Brașov (în forma inițială era prevăzut ca operatorii de transport care nu au sediul în Brașov să fie nevoiți să plătească o taxă majorată cu 15%. Soluția adoptată de CL este ca de această taxă să fie scutite și firmele care nu au sediul în Brașov, dar au puncte de lucru aici și autovehiculele înmatriculate la aceste puncte de lucru).

Pe lângă reglementarea circulației acestor mijloace de transport, a stațiilor în care pot opri și a programului orar, regulamentul le impune firmelor de transport o modernizare a parcului auto utilizat pe raza municipiului Brașov, cu termene clare. Astfel, în perioada 2019-2020, firmele vor putea utiliza și mijloace de transport Euro IV, dar începând cu 2021 sunt acceptate doar mijloace de transport care au standardul de emisii minim Euro VI.

Totodată, începând cu 2020, operatorii de transport rutier trebuie să prevadă ca 30% din viitoarele mijloace de transport călători ce vor fi achiziționate să fie acţionate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi de tipul Electrice, Hybrid, Hybrid Plug-In, Hydrogen (FCV), motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, motoare cu propulsie pe gaz natural lichefiat sau motoare cu propulsie pe biogaz.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.