Regretul lui Braga si lacrima lui Muresan

Regretul lui Braga si lacrima lui Muresan

0 94

Gigi Becali poate incepe sa-si faca griji. Dupa dezertarea intregii filiale Dolj, care a fugit cu documentele partidului si i-au cerut latifundiarului 20.000 de euro ca sa i le inapoieze, filiala PNG Brasov se va resimti la randul ei in urma ultimei actiuni a DNA Brasov. Marti seara, liderul penegistilor brasoveni, Adrian Muresan, a fost ridicat in baza unui mandat de retinere. Alaturi de el, in lotul celor retinuti de DNA se mai gasea un membru penegist, dar si alti patru indivizi impotriva carora au fost formulate capetele de acuzare tranzactii ilegale cu terenuri, instigare la santaj si privare de libertate. Se pare ca liderul Muresan se afla de o buna bucata de vreme in conflict cu un cetatean bucurestean in legatura cu tranzactionarea unor terenuri din zona Institutului Cartofului; Muresan s-ar face vinovat de achizitionarea terenului la un pret (45.000 de euro) de sase ori mai mic (250.000 de euro) decat facea in realitate, cu concursul notarului public Viorel Tudorache, acuzat de complicitate, fara ca pe numele sau sa se fi emis mandat de retinere.


Audierile de ieri de la Curtea de Apel Brasov s-au soldat cu punerea in libertate a penegistului Muresan, desi procurii au facut deja recurs impotriva sentintei. Cu ocazia retinerii sale, a iesit la iveala si statutul incert pe care-l ocupa Muresan in sanul organizatiei brasovene a PNG. Desi trecea drept presedintele filialei si se purta ca atare la fiecare iesire in public, secretarul general al PNG Brasov, Horatiu Braga, a dezvaluit ca partidul functioneaza de multa vreme fara presedinte. Dupa spusele lui Braga, Muresan n-ar fi fost nici macar simplu membru al partidului. Nu este insa clar daca demisia acestuia din toate functiile detinute in PNG Brasov s-a produs in perioada imediat premergatoare retinerii sale de catre DNA sau este un eveniment cu oarece vechime.


Cert este, insa, ca incidentul Muresan cade cum nu se mai poate mai prost pentru activii penegisti brasoveni. Dupa succesul campaniei de la Ticus, unde au silit autoritatile sa ia masuri impotriva abuzurilor primarului penelist din localitate, echipa lui Braga a pornit astazi intr-un periplu prin cateva sate fagarasene uitate de civilizatie, chititi sa dea o mana de ajutor localnicilor. In aceste conditii, distantarea lui Braga fata de faptele colegului Muresan pare ceva mai mult decat o simpla disociere politicianista. Amareala penegistilor pusi pe fapte bune in judet pare la fel de sincera ca lacrima ce curgea pe obrazul lui Muresan in timp ce facea cei cativa pasi intre intrarea Curtii de Apel si duba Politiei.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.