Reglementari pentru medicii fara rezidentiat

Reglementari pentru medicii fara rezidentiat

0 85

Reglementari pentru medicii fara rezidentiat
Migrarea in masa a cadrelor medicale obliga ministerul de resort la gasirea unor solutii pentrui acoperirea posturilor vacantate. Absolventii facultatilor de medicina, incepand cu promotia 2005, vor primi competente de practica limitate chiar daca nu au promovat concursul de Rezidentiat, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.
Incepand de miercuri, Ministerul a inaintat in dezbatere publica, pe pagina de internet www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala, proiectul de Ordonanta de modificare si completare a Ordonantei nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea Rezidentiatului.
Potrivit documentului, absolventii facultatilor de medicina, incepand cu promotia 2005, vor primi competente de practica limitate chiar daca nu au promovat concursul de Rezidentiat.
In prezent, medicul care finalizeaza cursurile universitare nu poate fi angajat in sistemul sanitar, decat cel mult de catre una dintre firmele care activeaza in industrie, in vederea promovarii produselor medicale.
Proiectul Ministerului Sanatatii va da insa posibilitatea tinerilor absolventi sa fie incadrati in unitatile sanitare publice sau private, inclusiv in cabinetele medicilor de familie, pentru a sprijini activitatea de asistenta medicala.
„Atentia noastra se indreapta catre medicii tineri si cautam diverse solutii pentru a-i aduce mai repede in sistem si pentru a-i pastra aici. Propunerea noastra va da posibilitatea absolventilor de medicina sa lucreze, sub indrumare, fara drept de parafa sau semnatura, in anumite sectii, la UPU sau cabinetele medicilor de familie”, a declarat ministrul Attila Cseke.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.