Registrul Fiscal Roman

Registrul Fiscal Roman

0 55

O mare „ambitie” a finantelor pare sa fie finalizata pana la sfarsitul primului semestru al anului curent. Romania, una din tarile cu o fiscalitate excesiva, va pune la un punct un inventar in domeniu. Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) promite ca va finaliza pana la sfarsitul lunii mai un registru fiscal care va cuprinde toate taxele fiscale si parafiscale, a anuntat, intr-un seminar pe probleme de parafiscalitate, ministrul Finantelor, Varujan Vosganian.
”In luna mai vom avea o prima dezbatere de fond privind un astfel de registru. Pana la sfarsitul lunii mai va aparea Registrul Fiscal Roman, care va cuprinde tot sistemul de taxe si impozite”, a spus Vosganian.
Registrul va cuprinde totalitatea taxelor si impozitelor care sa regasesc in Codul Fiscal, precum si cele aplicate de alte institutii publice si autoritati profesionale, agentii guvernamentale etc.

Potrivit ministrului de resort, daca o autoritatea va dori sa schimbe o taxa (sa scoata sau sa introduca o taxa), va trebui sa publice pe pagina de Internet un studiu de impact si nota de fundamentare iar MEF evalueaza daca se justifica sau daca este sau nu un abuz fiscal. ”De exemplu, daca o institutie aduce venituri mai mari decat procentul de crestere a pietei, vom avea de-a face cu un abuz fiscal”, a mai spus Vosganian.
Dupa balbaielile cu alocatiile, bonurile sau tichetele de cadouri Vosganian vrea sa stearga o proasta impresie cu o obligatie luata de mai multi ani de catre tara noastra.
Dat fiind faptul ca Ministerul de Finante este singurul nereformat de dupa 1990, evident alaturi de Banca Nationala a Romaniei, conform unei ziceri: asa sa fie (cum spune ministru Vosganian) dar noi nu credem!

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.