Registrul Comertului dizolva firmele care nu si-au depus bilantul

Registrul Comertului dizolva firmele care nu si-au depus bilantul

0 72

Registrul Comertului Brasov s-a apucat de curatenia de primavara.


In acest sens, acesta intentioneaza sa dizolve peste 8000 de firme brasovene care nu au depus bilanturile pentru anul 2006. Potrivit Legii societatilor comerciale, 31/1990, reprezentantii legali ai societatilor pe actiuni sunt obligati ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale sa depuna situatiile financiare la Registrul Comertului in format electronic si pe suport de hartie.


Daca agentii economici intarzie depunerea acestora, acestia sunt chemati in fata instantei, unde mai primesc totusi o perioada de gratie. Daca nici acest din urma termen nu este respectat, societatea intra in procedura de dizolvare.


Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Brasov are in curs 1.400 de actiuni de dizolvare, pentru situatiile financiare neprezentate din anul 2005.


Datele limita sunt urmatoarele: 28 februarie este data limita pentru societatile care nu au desfasurat activitate de la constituire, 30 aprilie, pentru depunerea situatiilor financiare pentru persoanele juridice care aplica reglementarile contabile simplificate, inclusiv microintreprinderi, iar 30 aprilie, pentru societatile care aplica reglementari contabile conforme cu standardele internationale de raportare financiara.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.