Regionalizarea = recentralizare, crede UDMR Brasov

Regionalizarea = recentralizare, crede UDMR Brasov

0 91
UDMR Brasov nu este de acord cu regionalizarea propusa de actuala majoritate parlamentara. Maghiarii brasoveni spun ca modul in care Guvernul doreste sa faca regionalizarea este o eroare care va duce la recentralizare si birocratie suplimentara in administratia locala. Daca totusi regionalizarea va avea loc, capitala trebuie sa fie la Brasov, sunt de parere liderii UDMR Brasov.
Actualele regiuni de dezvoltare, care sunt doar entitati statistice, si-au dovedit inutilitatea, cred udemeristii brasoveni. In plus, regionalizarea in modul in care a fost propusa de Guvern, nu va face decat sa mareasca birocratia. Pe de alta parte, udemeristii sunt constienti ca actuala majoritate parlamentara poate trece orice proiect propune Guvernul, dar spune ca va face demesuri pentru ca regionalizarea sa nu se faca pe modelul incercat si de Guvernul Boc in urma cu doi-trei ani, ci propun o reorganizare teritoriala pe 12 sau 16 regiuni.
Maghiarii spun ca sunt de acord ca statul roman are nevoie de o reforma profunda, dar si ca doresc ca aceasta sa fie facuta pe criterii foarte transparente care sa asigure o descentralizare reala, nu o recentralizare.
In ceea ce priveste desemnarea capitalei regiunii Centru, conducerea UDMR sustine ca, indiferent care varianta va fi adoptata, Brasov va trebui desemnat capitala regiunii. In acest sens, UDMR Brasov va trimite tuturor sefilor de partide parlamentare din judet o petitie prin care acestia sa se angajeze ca vor sustine varianta desemnarii Brasovului drept capitala a regiunii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.