Regionala CFR Brasov concediaza peste 700 de angajati

Regionala CFR Brasov concediaza peste 700 de angajati

0 109

Mai este mai putin de o luna pana cand sute de angajati CFR vor fi disponibilizati din Regionala CFR Brasov.
Datoriile si problemele financiare ale ultimei redute din perioada comunista, Compania Nationala a Cailor Ferate Romane, au scufundat un intreg sector al transporturilor din tara noastra. Transportul feroviar se afla pe butuci: infrastructura este intr-o stare deplorabila, investitiile au fost aruncate pe apa Sambetei, statiile sunt in paragina, trenurile au intarzieri de zeci de minute, igiena din gari si vagoane lasa mult de dorit, etc. Aceasta este reteta perfecta pentru transformarea unei companii intr-o epava.
Consecintele directe care apar puteau fi usor anticipate: concedierea in masa a angajatilor.
Lista cu persoanele care urmeaza sa fie disponibilizate incepand cu 1 martie de la Regionala CFR Brasov care include judetele Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba si Mures a fost deja definitivata, peste 700 de angajati urmand sa ramana fara un loc de munca.
Secretarul general al Uniunii Sindicatelor Libere Marfa-Calatori-Infrastructura Brasov, Vasile Lupascu, a declarat miercuri pentru Agerpres ca este vorba despre un numar de 719 persoane dintre care 451 din ramura Miscare-Comercial, 164 din ramura Tractiune si 104 de la vagoane. Din totalul de 1.900 de salariati din cadrul Regionalei, mai raman, dupa disponibilizare, 1.200.
„Foarte multe persoane dintre cele care vor fi disponibilizate au probleme sociale. De exemplu, din cei 451 din ramura Miscare-Comercial, 400 au probleme sociale deosebite. Rate la banci, inca un somer sau doi in familie, probleme de sanatate, copii la scoli care au nevoie de bani. Este o situatie extrem de grea, dar nu exista alte solutii pentru a continua activitatea. Din cele 24 de statii de la nivelul Regionalei, in care functionau societati de incarcare-descarcare vagoane au mai ramas 11, din cauza reducerii in ultima perioada a activitatii”, a mai spus Vasile Lupascu, citat de aceeasi sursa.
Aceasta este cea mai mare disponibilizare pusa in aplicare de la infiintarea SNCFR in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.