Regimul Iohannis, zis „ZERO SCHENGEN” blocat de amicii președintelui – AUSTRIECII!

Regimul Iohannis, zis „ZERO SCHENGEN” blocat de amicii președintelui – AUSTRIECII!

1 116

Zi fără surprize! Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.
S-a înregistrat unanimitate pentru acceptarea Croaţiei (să nu uităm că nemții au declarat că îi vor bloca pe croați dacă Austria-i blochează pe români).
Conform surselor citate, Austria şi-a menţinut decizia de a vota împotriva admiterii României în spaţiul Schengen. Olanda, cu o nouă strategie, a votat „pentru” includerea României dar a votat împotriva Bulgariei, aşa cum de altfel anunţase. Adică, rezultat traditional – blocarea tandemului ortodox româno-bulgat din drumul catre Schengen. Politic, Olanda a cerut să se menţioneze în minuta şedinţei că e de acord cu intrarea României în Schengen, dar este împotriva acceptării  Bulgariei.
Croaţia (o țară catolică) a fost singurul stat acceptat, ca urmare a unanimităţii înregistrate la nivelul JAI.

„Atunci când ești sclav, umil, servitor, stăpânii nu dau doi bani pe tine
și te tratează așa cum ești!”

Reacțiile politrucilor de pe Dâmbovița
Coaliția la Putere
Tabăra liberală
Iohannis: Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene…
Ciucă: Regretăm şi sincer nu înţelegem poziţia inflexibilă adoptată de Austria.
Lucian Bode, ministrul de Interne (responsabil direct pentru marele eșec; participant la ședința Consiliului JAI), spune că decizia „calcă în picioare principiile Uniunii Europene”, fiind o imensă nedreptate făcută României. „Simțim că Rusia e pe cale să se mai bucure pentru încă o nedreptate care i se face României”,
Alina Gorghiu (preşedinta interimară a Senatului): Avem de a face cu o poziţie ostilă a Austriei faţă de România. Votul de astăzi din Consiliul JAI e bazat pe un dublu-standard flagrant!
Rareș Bogdan: „Austria are o problemă cu România, pe care o consideră o țară de mâna a treia”… supralicitează anunțând că va cere scoaterea partidului conservator austriac din PPE.
Ionuţ Stroe: Decizia JAI şi mai ales votul Austriei creează un precedent periculos la nivelul UE, într-un context regional extrem de sensibil.

Tabăra social-democrată
Ciolacu Marcel, furios după votul din JAI: „Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”.
Gabriela Firea: decizia „este profund incorectă și o mare nedreptate la adresa țării noastre”.
Paul Stănescu: „Austria a dat un vot de blam întregii Uniuni Europene, nu doar României”
Carmen Avram, europarlamentar, „Cred că influența Rusiei se manifestă tot mai puternic în Uniunea Europeană prin intermediul unor state, unor guverne”.

Tabăra udemeristă
Kelemen Hunor: „O decizie mizerabilă!” „Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide”.

Alte opinii
Eugen Tomac (PMP): „Decizia de astăzi doare şi este nemeritată… Cea mai mare umilinţă la care suntem supuşi în calitate de stat membru UE”.

Codrin Ștefănescu (A.P.P.), după eșecul Schengen: „Atunci când ești sclav, umil, servitor, stăpânii nu dau doi bani pe tine și te tratează așa cum ești!”

Cristian Pîrvulescu (oficial, politologul PUTERII „zona din dreapta”): Votul de azi va complica situaţiile în ţară, unde a existat o mare aşteptare; va exista o mare dezamăgire Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat, joi, că votul dat…

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.