Regimul Iohannis (cu gen. Ciucă) tot mai totalitar! Hăituirea Ancăi Alexandrescu de...

Regimul Iohannis (cu gen. Ciucă) tot mai totalitar! Hăituirea Ancăi Alexandrescu de către CNA ajunge în Parlament și la Premier

0 48

Romania – stat totalitar?
Premierul Nicolae Ciucă este interpelat din Parlamentul României și solicitat să răspundă oficial unei întrebări dificile, provocate de recentul scandal de la CNA, unde realizatoarea TV Anca Alexandrescu a fost pusă la zid de membrii Consiliului ”pe persoană fizică” și etichetată drept ”toxică” și susținătoare a rușilor. ”Este România un stat totalitar?” este întrebarea adresată premierului de către partidul AUR.
Deputatul Dan Tănasă îi amintește premierului Nicolae Ciucă de intervenția promptă în favoarea ziaristei italiene Lucia Goracci, care a intrat în conflict, lunile trecute, cu Diana Șoșoacă.
Am văzut că ați fost foarte prompt și vocal în cazul jurnalistei din Italia și ați solicitat ca incidentul să fie clarificat ,,în regim de urgență” de instituțiile abilitate. De această dată vă semnalez o situație cu totul inacceptabilă în care se regăsește un jurnalist român. Consiliul Național al Audiovizualului s-a întrunit pentru a analiza emisiunea ,,Culisele statului paralel”, moderate de Anca Alexandrescu în perioada 1-12 martie. După o amendă de 40.000 lei, CNA taxează Realitatea Plus cu încă 10.000 lei.
Conform înregistrării ședinței CNA vedem că s-a dat sentință împotriva televiziunii, îndreptată direct împotriva unui moderator, fără ca la baza ei să existe o analiză.
Moderatoarei i se reproșează lipsa de echilibru, că nu ar fi vrut să-și dozeze invitații și nici nu a realizat bine ”alchimia dintre opiniile divergente”. În aceste condiții, CNA se depărtează de rolul sau de a încurajă și stimula libertatea de expresie, protejînd dreptul cetățeanului de a fi informat și dreptul jurnaliștilor de a informa și devine un cenzor, un inchizitor al presei, sancționînd opinii și nu informații false.

Aceste practici par specifice unui stat totalitar, de hăituire a jurnaliștilor și de sancționare a acestora pentru opinii neconforme, stabilite de putere. Considerăm că situația a depășit latura legală și a intrat în zona persecuțiilor politice, a execuțiilor publice cu scopul de a reduce la tăcere un jurnalist respectat, acest lucru este specific regimurilor totalitate, nu democrațiilor.

Este România un regim totalitar, domnule Prim-Ministru ? Veți reacționa și în acest caz?” îl întreabă deputatul pe premier, solicitînd răspuns scris. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.