Regim fast food – bune si rele

Regim fast food – bune si rele

0 78

Ca multe alte lucruri importate postrevolutionar – multe rele si mai putine din cele bune – avem parte de o gramada de fast foor-uri.


De fapt nu este o noutate in Romania, si inainte de Revolutie se putea manca “La botu’ calului”, doar ca locatiile erau de stil si sorginte orientala.


Acuma s-au schimbat firma si aspectul locatiilor, acestea devenind mai civilizate si mai piperate la pret.


Dar ia sa vedem ce este cu aceste fast food-uri din punct de vedere al efectului asupra sanatatii consumatorilor.


Un studiu al unor cercetatori suedezi – studiu inspirat de documentarul “Super Size Me” realizat de regizorul Morgan Spurlock – arata ca, dupa o luna de regim tip fast food, adica hamburgeri, cartofi prajiti si cola, creste nivelul colesterolului HDL, colesterol socotit benefic organismului.


In schimb acest regim alimentar este moartea ficatului, ducand de rapa si restul organismului, caci, se stie, ficatul este filtrul organismului, supus unui groaznic travaliu in cazul unei alimentatii neadecvate.


Nimeni nu este obligat sa renunte complet la hamburgeri sau hot-doggs, caci, de multe ori in epoca aceasta a vitezei, timpul este limitat. Insa medicii indica un consum moderat al acestor produse, mesele clasice, cu meniuri variate, fiind indicate de medicii specialisti.


Caci insusi documentarul se vrea un mesaji impotriva localurilor fast food.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.