Regia Kronstadt taie 700 de braduti de Craciun

Regia Kronstadt taie 700 de braduti de Craciun

0 54

Primii brazi de Craciun au fost taiati din padure de reprezentantii Regiei Padurilor Kronstadt. Timp de trei zile 700 de conifere vor fi recoltate dintr-o padure publica a municipiului Brasov pentru ca saptamana viitoare sa fie vandute in centrul vechi si in pietele brasovene. In pepinierele Regiei Kronstadt cresc viitorii pomi de Craciun pentru sarbatorile de peste 8 ani.
12 ani este varsta pe care o au brazii care vor ajunge anul acesta in pietele brasovene. Coniferele au crescut pe un culoar electric, la aproximativ 1000 de metri altitudine intr-o padure aflata in proprietatea publica a Municipiului Brasov.
Toata zona de padure din care s-au taiat brazii se afla in gestiunea unui inginer silvic. Paza brazilor este o indeletnicire care se practica zilnic de doua ori pe zi, pentru a preveni orice actiune a hotilor de conifere, care incearca sa faca bani buni din furat in aceasta perioada a anului.
Pe langa regenerarile naturale pe care le practica in arealul forestier, Regia Kronstadt are si pentru viitor solutii pentru a evita cat mai mult taierea brazilor din padure. In fiecare an, Regia Padurilor Kronstadt planteaza cate 2000 de puieti de brad si molid in pepinierele proprii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.