Regia Kronstadt ofera brazi ieftini

Regia Kronstadt ofera brazi ieftini

0 51

Dan Olteanu, directorul Regiei Padurilor “Kronstadt” Braºov, a anuntat ieri, in cadrul unei scurte conferinte de presa, ca in pietele brasovene vor fi pusi in vanzare, chiar de catre silvicultori, 1.000 de brazi de Craciun, mai ieftini decat la ceilalti comercianti, obligandu-I astfel si pe acestia sa lase la pret, ca sa nu ramana cu pomii.
Astfel, bradutii cu inaltimea de pana la 1,5 metri vor putea fi cumparati cu 20 de lei, cei de doi metri costand 30 de lei.
”In paralel, zilnic vom efectua controale, impreuna cu jandarmii si echipe ale Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Brasov pentru a depista comerciantii ce ofera spre vanzare brazi nemarcati. Pedeapsa legala prevazuta de legislatie este amenda contraventionala intre 120 si 200 de lei, dar si confiscarea marfii”, a spus Olteanu.

In context se poate arata ca pana ieri, in urma controalelor comune ale echipelor de verificare, au fost recuperati 439 de puieþi de brad si molid taiati ilegal.
“La acestia se vor adauga alþi circa 600 de pomi de Craciun care vor fi exploatati din padurile municipiului si vor fi pusi in vanzare, direct de noi, in toate pieþele, pentru a nu lasa pe comercianti sa urce preturile”, a mai adaugat seful silvicultorilor brasoveni.
Este bine de stiut ca, pentru a nu avea probleme cu echipele de control, fiecare brasovean care achizitioneaza un brad trebuie sa fie atent ca produsul cumparat sa aiba atasat de tulpina sigiliul crotaliu cu serie si numar unic de verificare, care sa ateste ca recoltarea pomului s-a facut in conditii legale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.