REGELE HOT

REGELE HOT

0 132

?REGELE? HOT


?


Ion Cristoiu a avut curajul sa faca, la Antena 1, o emisiune in care a dat pe fata unele din potlogariile ex-regelui Mihai nr. 1 Invitatul si interlocutorul a fost un om implicat direct in demersurile facute de Statul Roman pentru recuperarea unora dintre bunurile furate de Micky Pelesanu in preajma plecarii si la plecarea sa din tara in1947-1948. Este vorba de 42 tablouri din patrimonial national, de o inestimabila valoare, pe care matracucul le-a vandut printr-o firma infiintata de el, ca san u fie direct implicat numele sau, depunand apoi banii la banci elvetiene.


Eu am mai scris despre aceste tablouri si soarta lor, stiinta capatand dintr-o revista vestgermana de acum circa 30 de ani. Dar in emisiunea lui Cristoiu au fost prezentate si dovezi clare,de catre- cum am aratat mai sus – un participant la incercarile de recuperare a acestor imense bogatii.


Iar acuma rahatul asta cu ochi si o ultima basina vrea sa convinga pe necunoscatorul popor roman – si mai ales pe cei mai tineri – ce sarac a fost alungat din tara si cat s-a chinuit in exil sa-si creasca iepsoarele.


?


Da, sunt dur in exprimare si prezint scuze cititorilor mai sensibili.


?


Dar nu pot altfel atata vreme cat o serie de lingai interesati de ciubucuri grase ii retrocedeaza intr-o veselie bunuri ale natiunii, ca sa aiba cu ce se ghiftui el si mutra de sobolan a ginerelui sau & gasca.


Iar daca nu e multumit de cum am scris, sa ma dea in judecata si sa-mi ia praful de pe toba.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.