Regele blestemat

Regele blestemat

0 86

Ca ex-regele Mihai de Hohenzollern si inca vreo doua-trei localitati cuprinse in nume o ia razna este indubitabil. Mincinosului ii creste nasul mai abitir decat lui Pinocchio, dar si mai periculos pentru Romania, caci a inceput sa si-l ia la purtare. Probabil sfatuit de ograda sa regala, cu multe buruieni in ea, la fel cum i s-a petrecut si timpul domniei in care s-a dovedit a fi doar o paiata. Lucru confirmat de contemporanii sai, pe deasupra dovedind si lasitate prin predarea lui Antonescu rusilor si executarea, mai apoi, a maresalului.


Mai nou si ca ultima bomba, de ziua Republicii, s-a apucat sa-si faca o bucata de testament, simtind ca nu-l prea mai tin balamalele, in schimb ii tin pretentiile tot mai mari. Lui si avortonilor care-i ciugulesc din palma, in conditiile actualei politici dambovitene????? ???


Pe 30 decembrie 2007, la castelul pe care initial nu l-a vrut, dar pe care mai apoi l-a revendicat si prin care acuma isi plimba reumatismul intr-o veselie si cu sprijinul Statului Roman, insotit de cea care, pe vremea domniei si inainte de abdicare, nu-i era inca nevasta si de aceea nu pricep de ce este numita regina acuma, domnul Mihaita a schimbat regulile casei regale si le-a inlocuit cu altele noi, intitulate “Normele fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei”.


Care familie regala? In actul de abdicare a semnat desfiintarea acesteia pentru totdeauna. Cu pistolul la tampla? Pe naiba ! Conditiile istorice si Conferinta de la Yalta i-au miscat mana spre semnare, plus abandonarea tarilor est-europene de interesele anglo-americane in mainile rusilor.lui Stalin. Si sfatuit de mama sa, readusa in tara din exil de maresalul Antonescu.


Si iata ca vine Mihaita Balbatrista si modifica, cu de la sine putere si fara un consiliu de familie largit, legea salica, cea care spune, prin art. 83 din Constitutia Romaniei de la 1866 ca, in lipsa de descendenti in linie barbateasca ai regelui, succesiunea tronului revine celui mai in varsta dintre fratii sai sau coboratorilor acestora. Cum s-a si intamplat la 18 mai 1881, cand principele Ferdinand, nepotul lui Carol I, a ajuns mostenitorul coroanei.


Dar zgarcenia lui Micky Pelesanul il face sa schimbe aceasta lege salica, chiar daca exista mostenitori incadrandu-se in lege, si sa o numeasca pe prima sa fiica, Margareta, alteta regala si principesa? mostenitoare a Romaniei, bagandu-l pe felie si pe barbatul acesteia, Radu Duda de Hohenzollern si nu mai stiu ce. Astea toate in cadrul modernizarii unor valori valabile, parerea mea, doar pentru ei si in cuibusorul lor de nesimtiti. Acest atribut l-am motivat in alte materiale.


Si mai vine si cu schema ca daca natiunea romana si Parlamentul vor considera potrivita monarhia drept forma de guvernamant, Parlamentul sa nu tina cont de legea salica. Bravos, natiune !.


Mi-e sila si scarba de alte comentarii. Se pare ca doar umbrele rele ale trecutului au tupeul sa ne bantuie, cele cu merite in existenta poporului roman neavand loc in constiinta contemporanilor de la Putere sau Opozitie.


Si mai vreau, in context, sa amintesc apelul dureros facut, prin intermediul cotidianului nostru, de o doamna din Predeal, care se roaga de toti sfintii si de Dumnezeu ca o parte din orasul Predeal, inclusiv imprejurimi, sa nu-i fie retrocedata ex-regelui, caci acesta ar distruge ce este mai pitoresc pe acolo, inclusiv baza sportiva de sub care izvoraste Prahova.


?


Ma alatur din tot sufletul acestei doleante.


?


Dan Bota.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.