Referendumul pentru modificarea Constituției a eşuat! Date statistice la Brașov

Referendumul pentru modificarea Constituției a eşuat! Date statistice la Brașov

0 157

Deşi s-a desfășurat pe parcursul a două zile, nu a strâns numărul de prezenţe la urne necesar pentru a fi validat. La Brașov doar 17.58 % dintre persoanele înscrise pe listele pentru referendum au participat la vot

Deşi s-a desfășurat pe parcursul a două zile, nu a strâns numărul de prezenţe la urne necesar pentru a fi validat.
La Brașov doar 17.58 % dintre persoanele înscrise pe listele pentru referendum au participat la vot. Majoritatea celor care au fost la vot sâmbătă sau duminică sunt brașoveni cu domiciliul în mediul urban.
Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii căsătoriei, să fie valabil, era necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Cum la nivelul întregii ţări s-au prezentat la urne 3.731.704 de persoane din totalul persoanelor cu drept de vot referendumul nu va fi validat. Județul Braşov a fost sub media naţională, unde prezența la vot a fost de 21.08 %. Doar 17.58 % dintre brașovenii s-au prezentat la urne.
Claudiu Petra, reprezentant AEP spune că 2.043 de voturi au fost declarate nule, deoarece buletinele de vot ori nu au avut exprimată în clar ștampila pe una din cele două opțiuni ori a fost pusă pe ambele opțiuni sau nu a fost pusă deloc.
Ca și în alte județe din țară și la Brașov s-a votat destul de mult – peste 10 procente – pe listele suplimentare. 9.817 persoane cu domiciului în alte localități au votat sâmbătă și duminică pe listele suplimentare. Cele mai multe astfel de voturi s-au înregistrat la secțiile din Cincu, Predeal și Bran.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.