Referendumul invalidat! Traian Basescu preferat de CCR

Referendumul invalidat!
Traian Basescu preferat de CCR

0 76
Curtea Constitutionala a decis marti ca Traian Basescu sa revina la Cotroceni. Votul membrilor CCR, prin trecerea unui judecator in tabara pro Basescu, a fost  de 6-3, ca referendumul pentru demiterea presedintelui este invalid. Decizia inseamna ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa fie repus in functie, dupa ce decizia CCR va fi comunicata Parlamentului (lectura in plen) si va fi publicata in Monitorul Oficial.
Comunicatul Integral al Curtii Constitutionale: În ziua de 21 august 2012, Plenul CurÅ£ii ConstituÅ£ionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din ConstituÅ£ia României ÅŸi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea ÅŸi funcÅ£ionarea CurÅ£ii ConstituÅ£ionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât : 1. Constată că procedura pentru organizarea ÅŸi desfăşurarea referendumului naÅ£ional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea PreÅŸedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată. 2. Confirmă rezultatele referendumului naÅ£ional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  ÅŸi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „SunteÅ£i de acord cu demiterea PreÅŸedintelui României?”, iar  943.375 (11.15 %) au răspuns  „NU”.  3. Constată că la referendum nu au participat cel puÅ£in jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul  să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea ÅŸi desfăşurarea referendumului. 4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George – Crin LaurenÅ£iu Antonescu  în exercitarea funcÅ£iei de PreÅŸedinte al României. 5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îÅŸi reia exercitarea atribuÅ£iilor constituÅ£ionale ÅŸi legale de PreÅŸedinte al României. Prezenta hotărâre se prezintă Camerei DeputaÅ£ilor ÅŸi Senatului, întrunite în ÅŸedinţă comună. Hotărârea este definitivă ÅŸi general obligatorie ÅŸi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, ÅŸi în presă.
 
Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 ÅŸi  la aceasta au participat: Augustin Zegrean, preÅŸedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lăzăroiu,  Mircea Åžtefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecători.  

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.